CHP'den Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığına İlişkin Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin hem talepler hem de tartışmalar sürüyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Yavaş'ın belediye başkanı olduğunu hatırlatarak 'Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir.' ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklaması hatırlatılan Öztrak, “Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız gibi üstün hizmetler vermektedir” diye konuştu.

Özcan'ın durumu 26 Eylül'de görüşülecek...

Soruları yanıtlayan Faik Öztrak, Yüksek Disiplin Kurulu'ndan (YDK) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında sonuç çıkıp çıkmadığıyla ilgili soruya “Dosyayı bir kez YDK'ya göndeririz. Sonra süreç orada yürür. Sürecin sahibi YDK'mızdır. Dolayısıyla ne olup bittiğiyle ilgili olarak YDK sözcüleri, gerekli bilgileri verecektir. MYK olarak tüzüğümüz gereği bu sürece en ufak bir karışmada bulunamayız” cevabını verdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 13 Haziran'da yaptığı toplantıda, ‘parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları' gerekçesiyle Tanju Özcan'ın ‘kesin ihraç' talebiyle YDK'ya sevk edilmesine karar vermişti. YDK'nın bugün yaptığı toplantıda, Özcan'la ilgili kararın 26 Eylül'de görüşülmesine karar verildi.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
23.08.2022

Vatandaş açık ve net Mansur Yavaşı istiyor.

23.08.2022

gel de bunu egoist kemal ve yandaşlarına anlat anlatabilirsen...

23.08.2022

siz onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterdiğiniz için öyle oldu. Başkanlık için de aday gösterin bakın ne olacak. Gerçi sizin hesaplarınız başka. K.K yi gazlarsınız ancak.

23.08.2022

CeHaPe AKePe nin kölesi olmuştur muhaliflik sıfatından memnundur. Amacı Ülke değil Ranttır bitti.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ