CHP'de 'Türkçe Ezan' Tartışması ve Öztürk Yılmaz'dan Sert Çıkış: 'İstifa Etmiyorum, Sıkıyorsa Partiden At'

CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkçe ezan açıklamaları gerekçesiyle dün disipline sevk edilmişti. Yılmaz bugün TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında süreci değerlendirdi ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi. Diplomat kökenli Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na 'Sana partide rakip olduğum için arkamda duramadın beni trollere teslim ettin. Tarih seni yargılayacak.' diye seslendi.

Katıldığı bir canlı yayın programında “Ezan Türkçe okunsun ben anlayım. Kur’an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun” diyen Yılmaz, partisi tarafından disipline sevk edilmişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

'Çok iyi biliyorsun ki sen yönetemiyorsun ve ben de bir hazırlık içindeyim'

“Bu disiplin soruşturması yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP’de farklı bir yerde olduğumuzun göstergesidir.” diyen Yılmaz, lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da çok sert sözlerle yüklendi.

Yılmaz konuşmasında 'Sen istiyorsun ki çekip gideyim. Neden? Çok iyi biliyorsun ki sen yönetemiyorsun ve ben de bir hazırlık içindeyim. Eften püften gerekçeyle disipline sevk edemeyeceğini biliyorsun. Bu CHP 'nin değerlerini sonuna kadar savunmak zorundayız. Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin, çünkü koltuğundan korkuyorsun, rakip olarak görüyorsun.' ifadelerini kullandı.

'Siz aşağılık bir işe imza attınız'

Yılmaz ayrıca, 'Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol kepaze ol.'' sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Öztürk'ün sert çıkışının sosyal medya yansımalarını derledik 👇

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
09.11.2018

Bu siysetçiler bilerek mi yapıyor bunları.Ezanın diliyle, andımızla, istiklal marşının bestesiyle, osmanlıyla, cumhuriyetle, tarihimizle uğraşmayın oğlum.Kör mü bu adamlar düny nereye gidiyor göremiyorlar mı.Ekonomiyi konuş, bilimi konuş, işsizliği konuş, ne bileyim adalet sistemini konuş bi refah seviyesine çıkalım bi doyalım sonra bakarız o işlere bi bitin artık.

09.11.2018

Ya "Anlasa gidecek sanki amk" deyip önyargılı olmak istemiyorum.Gider,gitmez beni çok ilgilendirmez ama bazı şeyler ona duyulan saygıdan dolayı olduğu gibi korunur ve öyle kalır.Tıpkı bugün Osmanlı eserlerinin ve daha önceki eserlerin korunması gibi.Türkçesi her yerde var reis bu kadar dert etme git bir camiye sor bunun Türkçesi nedir diye söyleyecek birisi çıkar.Yani konuşulacak konu mu bu şimdi gözünü seveyim bunu en son konuşanlar şimdi mezarda.Hatta mezar taşlarında arapça kelimeler bile olabilir.Ekstra olarak bir nevi laiklik ile çelişen bir tutum bu.Sen devlet adamısın Müslümanlar ezanı Arapça okumak istiyorsa bu seni neden ilgilendirsin,neden devlet böyle bir şeye el atıyor ? Kiliseler de çan değil dombra çalsın o zaman.

Pasif Kullanıcı
09.11.2018

Ezan 1400 yıldır tüm dünyada Arapça okunuyor, kime ne zararı olmuş? Siz kendi aranızda Türkçe okuyabilirsiniz, biz camilerden Arapça duymak istiyoruz. Cesaretiniz varsa referandum yapın.

TÜM YORUMLARI OKU (50)