Che Guevara'yı Yakalayan Bolivyalı General Öldü

Küba devriminin mimarlarından Ernesto Che Guevara'yı yakalayan Bolivyalı general Gary Prado Salmon 84 yaşında öldü.

Salmon 1967’de, ABD’li gizli servis ajanlarının destek verdiği, Che Guevara’nın örgütlediği komünist isyanın bastırılması operasyonuna komuta etmişti.

Che Guevara, 1959’da Küba’daki devrimin zafere ulaşmasından sonra, diğer ülkelerdeki gerilla hareketlerine önderlik etmek için ülkeyi terk etti.

Che Guevara aynı zamanda Fidel Castro’nun yakın bir müttefikiydi ve dünya çapındaki komünistler için bir kahramana dönüştü.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, General Prado’nun oğlu, babasını “sevgi, kişilik ve cesaret” mirası bırakan müthiş bir insan diye tanımladı.

General Prado, Guevera’nın emrindeki gerilla grubuna baskın yaptıktan sonra, ülkedeki askeri rejimi savunması nedeniyle ulusal bir kahraman ilan edilmişti.

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
YORUMLAR
08.05.2023

Che dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir kahraman bana göre. Komünizmle çok eşleştirilirler ama bu adamlar aslında komünistte sayılmaz güney amerika bölgesinin sömürüden kurtulması için savaşan insanlar. Zaten kübada devirdikleri batista hükümetide kendini komünist sosyalist olarak tanımlıyordu. Chenin cesaretine cürretine selam olsun. Büyük lider insanlık var oldukça ismi var olacaktır. Comandante Che Guevara

08.05.2023

🙏✊✌️

08.05.2023

Ciacı orospu evladı ateşi bol olsun bolivya dedim mi aklıma hep bu olay gelir hiç sevmem bu yankeeci piçleri

08.05.2023

😄 Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Kahrolsun Amerika!..” diye bağıran gençleri anlamasını beklemek, zor zaten Yankee'ler hoşgeldiniz diyen bir nesilin çocukların dan dinci-ülkücü komandoların Dolmabahçe’de, Demirli Yeni 6. Filo’ya ait bir gemiyi “kıble” yapıp namaz kılanların zihniyet şimdi emperyalizme kafa tutan laf ediyor hadi git başka kapıda havla..

Köylüler Che'yi ihbar etmese idi yakalaması pek mümkün olmazdı.

08.05.2023

Olay Erzurum'da mı olmuş acaba

TÜM YORUMLARI OKU (12)