ChatGPT'yi Unutun! İşte Chrome Üzerinden Kullanabileceğiniz Hayat Kurtarıcı 10 Yapay Zeka Uzantısı

Yapabildikleriyle hepimizi hayran bırakmaya devam eden yapay zeka teknolojisi, dur durak bilmeden gelişmeye devam ediyor. Önceleri sadece ChatGPT ile ismini duyduğumuz yapay zeka araçları ise bu gelişmeden payını fazlasıyla alıyor. Bugün, çalışmak için herhangi bir uygulamaya veya web sitesine ihtiyaç duymayan, Chrome üzerinden kolayca kullanılabilen ve üretkenliği kat kat arttıran 10 adet yapay zeka temelli web uzantısını sizler için derledik.

1. Compose AI

Listemizin ilk sırasında yazı yazmaktan sıkılan ve fazla zaman kaybetmek istemeyen kişiler için bir yapay zeka uzantısı var. Compose AI isimli yeni araç, öncesinde yazdığınız herhangi bir metni otomatikleştirerek tekrardan yazmanıza gerek kalmamasını sağlıyor. Yapay zeka, buna ek olarak kendi kişisel yazma stilinizi zaman içerisinde öğreniyor ve yine yazdığınız bir metnin devamını getirebiliyor. Compose AI, bu özellikleri sayesinde yazma işlemleriniz için %40'lık bir zaman tasarrufuna olanak tanıyor.

2. SciSpace

SciSpace isimli yen araç, yapay zeka temelli programı sayesinde adeta bir araştırma uzmanı ve öğretmen gibi çalışabiliyor. 270 milyondan daha fazla makale, dergi ve kitaptan oluşan veritabanını elinde bulunduran program, Chrome için hazırlanan eklentisi sayesinde istediğiniz bir makaleyi anlık olarak açıklıyor ve daha basit hale getirebiliyor.

3. Glasp YouTube Summary

Eğer YouTube'da izlemek zorunda olduğunuz bir videoyu daha kısaltarak sadece önemli yerlerini görmek istiyorsanız, Glasp YouTube Summary tam size göre bir Chrome uzantısı. Videoda gördüğünüz gibi ChatGPT ile beraber çalışan eklenti, istediğiniz içeriğin özetini yapay zeka yardımıyla oluşturabiliyor.

4. Volia AI

listenin belki de üretkenliği en çok arttıran yapay zeka aracına geldik. Volia AI ismi verilen ve aynı bir kişisel asistan ve öğretmen gibi çalışan program, içerik üreticileri ve yoğun iş görüşmeleri gerçekleştiren çalışanlar için birebir. Yazma stilinizi geliştiren yapay zeka ayrıca, profesyonel e-postalar ve orijinal içerikler oluşturmanıza yardımcı oluyor.

5. Wiseone

Listenin bir diğer eğitici yapay zekası ise Wiseone. Chrome uzantısı ile beraber çalışan program, web sitesinde açtığınız herhangi bir makale hakkında sorduğunuz tüm soruları kolayca cevaplayabiliyor. Yapay zeka aracı bu sayede, soru-cevap tekniği üzerinden gerçekleşen öğrenime yardımcı oluyor ve istediğiniz makale bölümünü sorunuz ile anlık olarak çekip, çıkartabiliyor.

6. ChatGPT Prompt Genius

Yapay zeka endüstrisinin en gelişmiş aracı olarak bilinen ChatGPT, her ne kadar sade ve kolay bir kullanıma sahip olsa da bazen kullanıcıların asıl istediği bilgiyi vermekte zorlanabiliyor. 'ChatGPT Prompt Genius' sayesinde ise ünlü yapay zekadan almak istediğiniz veriler için sormanız gereken soruları kolayca belirlenebiliyor. Buna ek olarak program içinde kullanılan temalar da Chrome uzantısı sayesinde değiştirilebiliyor.

7. Wordtune

Listemizin bir diğer üyesi Wordtune, yazı yazma ve içerik üretme konusunda sıkıntı çeken kullanıcıların yardımına koşan bir Chrome uzantısı. Wordtune, yazdığınız herhangi bir yazıyı samimi veya resmi olacak şekilde tekrardan oluşturabiliyor. Sadece bununla kalmayan yapay zeka aracı, yazdığınız bir paragrafı genişletebiliyor ve ürettiğiniz içerikleri daha özgün şekilde tekrardan yazabiliyor.

8. UseChatGPT AI

UseChatGPT AI, adından da anlayabildiğiniz gibi ChatGPT'yi daha kolay ve efektif kullanmak için geliştirilen bir yapay zeka. Yeni web uzantısı, ünlü programın sahip olduğu neredeyse tüm araçları istediğiniz web sitesinde kullanmanıza olanak tanıyor.

9. Perplexity

Perplexity, araştırmacı özellikleri ile bilinen yapay zeka temelli kapsamlı bir uzantı. Genel olarak, listenin bir diğer üyesi SciSpace'e benzer şekilde çalışan Perplexity, verilen bir bilgiye ait web sitesini veya bilginin alıntılandığı kaynakları kolayca bulabiliyor ve kullanıcılara sunuyor.

10. Scribe

Listenin sonuncu yapay zeka uzantısı Scribe'a geldik. Oldukça efektif şekilde çalışan program, sıra sıra alınan ekran görüntülerini çeşitli araçlarla birleştirerek hazırlandığınız bir içeriği saniyeler oluşturmanıza olanak sağlıyor. olanak sağlıyor.

Bonus: GPTGO

Belki de bir web uzantısı olarak çalışmasa da işinize oldukça yarayacağını düşündüğümüz bir yapay zeka aracından da bahsedelim. GPTGO isimli program, ChatGPT'yi arama motorunun yanında kullanmanıza olanak sağlıyor. Araştırma verimini ve zaman tasarrufunuzu arttıracak GPTGO'yu da denemenizi tavsiye ediyoruz.

İlginizi çekebilir:

Twitter Hesaplarının "Akış" Kısmında Bir Sorun Olduğunu Düşünen Kullanıcılar Haklı Olabilirsiniz!
TikTok'ta Spotify Özelliği ile Türkçe Şarkıları Birbirine Bağlayan Kullanıcı Kulaklarımızın Pasını Sildi!
Citroen, Şirin mi Şirin Ami'nin Araziye Çıkacak 'Güçlü' Modelini Duyurdu!
Elon Musk, Twitter Kullanıcılarına Yeni Kararı Açıkladı

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı