ChatGPT'yi Online Dünyada İşiniz İçin Kullanmanın 10 Harika Yolu

Yapay zekâ temelli sohbet robotları son yıllarda hızla yaygınlaşıyor. ChatGPT ise bu heyecan verici teknolojinin ön saflarında yer alıyor. İnsan benzeri metinler üretmek için derin öğrenmeyi kullanan dil modeli GPT-3.5'e dayalı bir sohbet robotu olan ChatGPT, kullanıcılarda şaşkınlık yaratacak kadar başarılı örnekler sergiliyor. En güçlü yanı, bir konuşmanın içeriğini anlayarak ve uygun yanıtlar üreterek insan benzeri konuşmalar oluşturabilmesi olan ChatGPT, İngilizce, Türkçe, Fransızca, Almanca, İspanyolca gibi birçok dilde yanıtlar oluşturabiliyor.

Beş günde 1 milyon kullanıcıya ulaştı!

Kullanıma sunulduktan sonra sadece beş gün içinde bir milyonun üzerinde kullanıcı edinen ChatGPT’nin kullanıcı sayısına Meta 10 ayda ve Netflix ise üç yılda ulaşmıştı. Platformun bu başarısına yatırım dünyası da seyirci kalmadı. Microsoft’un OpenAl'a 10 milyar dolara varan yatırım yapmak istediği konuşuluyor. Her ne kadar yanlış bilgi veya propaganda yaymak için kullanılma potansiyeli nedeniyle güvenlik ya da benzer yapay zekâ botları için hukuk dünyasının henüz evrensel bir düzenleme hayata geçirememiş olmasıyla nedeniyle ise telif hakları konusunda hakkında tartışmalar olsa da ChatGPT birçok açıdan yıkıcı bir inovasyon ve emin birçok alanda işini kolaylaştırabilecek yetenekleri var.

Bu yazıda ChatGPT’nin hangi alanda faaliyet gösteriyor olursanız olun web sitenize entegre ederek kullanırken işinize sunacağı faydaları 10 maddede bir araya getirdim.

ChatGPT, müşterilere sorular, şikayetler veya genel bilgiler edinme konusunda yardımcı olabilecek web siteleri veya mobil uygulamalar için sohbet botları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet botları, teknik destek, ürün bilgileri ve faturalandırma sorunları dahil olmak üzere çok çeşitli konuları ele alabilir. Gerekirse daha karmaşık sorunları müşteri hizmetleri temsilcisine iletmek için de programlanabilirler.

ChatGPT, kullanıcıların bilgi edinmesine, bağlantı kurmasına veya sosyal medya platformlarında yaşadığı herhangi bir sorunda yardımcı alabilecek sohbet botları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet robotları, kullanıcıların içerik bulmasına, arkadaşları ve takipçileriyle bağlantı kurmasına ve platformla ilgili sorunları çözmesine yardımcı olacak şekilde programlanabilir.

ChatGPT, sağlık bilgileri sağlayabilen, egzersiz ve beslenmeyi takip edebilen ve kişiselleştirilmiş sağlıklı yaşam önerileri sunabilen sohbet robotları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet robotları, sağlık ve zindelik uygulamalarına entegre edilebilir ve kullanıcıların etkinliklerini, beslenmelerini ve diğer sağlık ölçümlerini izlemelerine yardımcı olabilir. Ayrıca bu verilere dayalı olarak kişiselleştirilmiş öneriler sunabilirler.

ChatGPT, müşterilerin e-ticaret sitelerinde ürün bulmasına, satın alma yapmasına ve siparişlerini takip etmesine yardımcı olabilecek sohbet robotları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet robotları, müşterilerin web sitesinde gezinmesine, arama kriterlerine uyan ürünleri bulmasına ve işlemleri güvenli bir şekilde tamamlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca sipariş durumu ve nakliye bilgileri hakkında güncellemeler sağlayabilirler.

5) Kişisel asistan uygulamaları

ChatGPT, kullanıcıların programlarını yönetmelerine, hatırlatıcılar göndermelerine ve diğer görevleri gerçekleştirmelerine yardımcı olabilecek sohbet robotları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet robotları, kişisel asistan uygulamalarına entegre edilebilir ve kullanıcıların randevu oluşturmasına ve yönetmesine, hatırlatıcılar ayarlamasına ve çok çeşitli görevleri gerçekleştirmesine yardımcı olabilir.

ChatGPT, kullanıcılara film, müzik ve diğer eğlenceli içerik türlerini bulma ve yayınlama konusunda yardımcı olabilecek sohbet botları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet robotları, web sitelerine ve uygulamalarına entegre edilebilir ve kullanıcıların yeni içerik keşfetmelerine, çalma listeleri oluşturup yönetmelerine ve cihazlarında medya akışı yapmalarına yardımcı olabilir.

ChatGPT, öğrencilerin yeni kavramlar öğrenmesine ve dersleri hakkındaki soruları yanıtlamasına yardımcı olabilecek sohbet robotları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet botları çevrimiçi öğrenme platformlarına entegre edilebilir ve kişiselleştirilmiş geri bildirim sağlayabilir, soruları yanıtlayabilir.

ChatGPT, kullanıcılara uçuş, otel ve kiralık araba gibi seyahat düzenlemelerini bulma ve rezervasyon yapma konusunda yardımcı olabilecek sohbet robotları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet botları, kullanıcıların seyahat seçeneklerini bulmasına ve karşılaştırmasına, seyahat rezervasyonu yapmasına ve seyahat programlarını takip etmesine yardımcı olabilir. Ayrıca uçuş durumu ve seyahatle ilgili diğer bilgiler hakkında güncellemeler sağlayabilirler.

ChatGPT, iş arayanların açık pozisyonları bulmasına ve başvurmasına yardımcı olabilecek ve ayrıca işverenlerin de uygun adayları bulmasına yardımcı olabilecek sohbet robotları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet botları, iş arama web sitelerine entegre edilebilir ve kullanıcıların profillerini oluşturup optimize etmelerine, açık iş aramalarına ve pozisyonlara başvurmalarına yardımcı olabilir. Ayrıca işverenlere, becerilerine ve deneyimlerine göre adayları bulma ve tarama konusunda yardımcı olabilirler.

ChatGPT, web seminerleri ve konferanslar gibi sanal etkinliklerin düzenlenmesine ve yönetilmesine yardımcı olabilecek sohbet robotları oluşturmak için kullanılabilir. Bu sohbet robotları, etkinlik düzenleyicilerin etkinlikleri planlamasına ve tanıtmasına yardımcı olabilir ve katılımcılara kayıt, planlama ve diğer görevlerde yardımcı olabilir.

Twitter

Linkedln

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı