ChatGPT Çılgınlığının Yeni Ürünü GPT-4 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

OpenAI, son derece popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin en son sürümü olan GPT-4'ü piyasaya sürdü.

Biliyorsunuz ki ChatGPT, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. ChatGPT, şiir yazmaktan bilgisayar kodu yazmaya, ödev yapmaktan pazarlama metni hazırlamaya kadar birçok alanda kullanıldı. Hatta o kadar yaygınlaştı ki öğretmenler, ChatGPT ile yapılmış ödevleri kabul etmemeye başladı.

Hatta ChatGPT'nin şu anda insanlar tarafından yapılan birçok işi devralabileceğine dair endişeler var.

OpenAI, GPT-4'ün güvenlik özellikleri üzerinde altı ay harcadığını ve onu insan geri bildirimi konusunda eğittiğini söyledi. Ancak yine de dezenformasyon (yanlı bilgi verme) paylaşmaya eğilimli olabileceği konusunda uyardı.

"Tamam da nedir bu?" diyenler için anlatalım: GPT-4, ChatGPT gibi bir yapay zekadır.

Generative AI, kullanıcıların istemlere dayalı içerikler oluşturmak için algoritmalar ve tahmini metinler kullanıyor. OpenAI, GPT-4'ün ChatGPT'den 'daha gelişmiş muhakeme becerilerine' sahip olduğunu söyledi. 

OpenAI ayrıca, dil öğrenme uygulaması Duolingo ve görme engelliler için bir uygulama olan Be My Eyes ile kullanıcılarına doğal dili kullanarak yardımcı olabilecek AI Chatbot'lar oluşturmak için yeni ortaklıklar kurduğunu duyurdu.

OpenAI CEO'su Sam Altman, Twitter'da GPT-4'ün "şimdiye kadarki en yetenekli ve uyumlu" model olduğunu, ancak "hala kusurlu" olduğunu söyledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Biraz daha detaylara inelim: ChatGPT, GPT-3 ile GPT-4 arasındaki farklar nelerdir?

ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4'ün insanların etkileşimde bulunabileceği dil modellerini kullanan bir AI sohbet robotu uygulamasıdır. Basitçe şöyle açıklayabiliriz: ChatGPT bir araba olsaydı, ona güç sağlayan motor GPT-3 veya GPT-4 olurdu.

  • GPT-3 ilk olarak 2020'de piyasaya sürüldü ve onu üretilen en büyük yapay sinir ağı yapan 175 milyar parametre üzerinde eğitildi. 2022'de GPT-3.5 serisinin piyasaya sürülmesiyle, GPT-3'e ince ayarlar yapıldı. 

  • GPT-4, GPT-3'ün yerine geçen yeni versiyondur. 14 Mart'ta piyasaya sürüldü. OpenAI, bu son sürümün 25.000'e kadar kelimeyi işleyebileceğini söylüyor (GPT-3'ün yaklaşık sekiz katı kadar). GPT-4, görüntüleri ve GPT-3.5'ten çok daha incelikli talimatları işleyebiliyor. Daha fazla bilgi için Nasıl Gidilir' sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Peki GPT-4 ile neler yapabilirsiniz?

OpenAI, 'GPT-4, gelişmiş muhakeme, karmaşık talimat anlayışı ve daha fazla yaratıcılık gerektiren görevlerde mükemmeldir' diyor. Lansmanından bu yana yalnızca birkaç saat içinde, kullanıcılar GPT-4'ün çeşitli yaratıcı kullanımlarını bildirdiler. Örneğin:

  • Resimleri tanımlıyor. 

  • Tarifler oluşturuyor.

  • Video oyunu kodları yazabiliyor.

  • Web sitesi kurabiliyor.

Örneğin burada malzemeler girildikten sonra GPT-4'ten bir tarif listesi oluşturması istenmiş 👇

Bir Twitter kullanıcısı ise GPT-4'ün tüm video oyunlarını tarayıcılarında sadece birkaç dakika içinde nasıl kodlayabildiğini gösteriyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yukarıda, bir kullanıcının popüler web sitesi oluşturma programlama dili olan JavaScript'i bilmeden popüler oyun Snake'i nasıl yeniden yarattığını izledik.

Ayrıca GPT-4, aşağıda gösterildiği gibi elle çizilmiş bir taslağı işlevsel bir html sayfasına dönüştürebiliyor 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Eğitim verilerinin en son ne zaman güncellendiği sorulduğunda ise CPT-4 şu cevabı veriyor 👇

'Eğitim verilerim en son Eylül 2021'de güncellendi. Sonuç olarak, olaylar, gelişmeler ve ilerlemeler hakkındaki bilgim ve anlayışım bu zaman dilimiyle sınırlıdır. O zamandan beri meydana gelen herhangi bir olay veya güncelleme hakkında bilgi veremiyorum.”

AI sohbet botlarına ilgi ise giderek artıyor.

Şubat 2023'te Google, LaMDA adlı farklı bir dil modelini kullanan kendi sohbet robotu Bard'ı piyasaya sürdü. Google'a ek olarak, Microsoft, Huawei, Alibaba ve Baidu gibi teknoloji devleri, gelişen AI sektörüne hakim olmak ve kendi sürümlerini sunmak için yarışıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir,

James Webb Uzay Teleskobu, Tek Bir Görüntüde 25 Bin Galaksinin Fotoğrafını Yakalayarak Rekor Kırdı!
Düşünme Mekanizmasını Anlamaya Bir Adım Daha Yaklaşmak İçin Böcek Beyninin İlk Defa Detaylı Haritası Çıkarıldı
Yaşlı Bal Arıları Yavrularına "Twerk Yapmayı" Öğreterek İletişim Kuruyorlar!

Popüler İçerikler

"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
YORUMLAR
16.03.2023

Yorumlarda buluşamadık.

19.03.2023

Chat GPT internetin icadından sonraki yeni en büyük keşif olabilir. GPT-10 belki de insanlığın bugüne kadar çözemediği problemlere kendi başına cevaplar üretebilecek kapasitede olacak. O aşamada zaten GPT'yi dünya başkanı ilan edelim, bizi yönetsin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ