Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, cesedi Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi karikatürü nedeniyle bir kez daha eleştiri oklarının hedefi oldu.
Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, cesedi Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi karikatürü nedeniyle bir kez daha eleştiri oklarının hedefi oldu.
'Riss', Laurent Sourisseau, imzalı karikatürde Aylan Kurdi'nin büyüdüğünde 'Almanya'daki tacizcilerden biri olabileceği' iması var.
'Göçmenler' başlıklı karikatürde Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedi bir balon içinde görünüyor ve yanında 'Küçük Aylan büyüdüğünde ne olurdu?' diye soruluyor.
Bu sorunun altında da koşarak kaçan bir kadını, elleri açık halde kovalayan iki erkek görülüyor.
Karikatürün altında da Fransızca'da arkadan elle tacizde bulunanlar için kullanılan 'Tripoteur' kelimesi kullanılarak 'Almanya'da tacizci' olabileceği ifade ediliyor.
Charlie Hebdo'nun bu karikatürü, Almanya'nın Köln kentindeki yılbaşı kutlamalarında 100'e yakın kadının göçmenlerden oluştuğu belirtilen gruplar tarafından toplu tacize uğramasının ardından geldi.
Hiciv tarzı mizahı benimseyen dergiye sosyal medyadan tepki yağdı ve dergi 'ırkçılık' yapmakla suçlandı.
Twitter kullanıcıları karikatürü 'iğrenç', 'zevksiz' sözleriyle eleştirdi ve 'İslamofobik' olmakla suçladı.
Tartışma yaran bu karikatür, derginin hedef olduğu ve aralarında ünlü karikatüristlerinde bulunduğu 10 kişinin öldüğü silahlı saldırının birinci yıldönümünden bir hafta sonra yayımlandı.
Geçen yıl Ocak ayındaki saldırının ardından yayımlanan provokatif karikatürler dergi içinde de tartışmalar doğurmuştu. Charlie Hebdo, önde gelen karikatüristlerinden ve saldırı sonrası ilk sayıyı tasarlayan Luz dergiden istifa etti.
eğer ülkesinin içine el birliğiyle etmeseydiniz belki doktor,mühendis kimbilir NASA düzeyinde bir astrofizikçi olacaktı. ya da bakkal,küçük mahalle esnaflığı yapacaktı ama sizlerden kat kat vicdanlı bir birey olacaktı..bırakmadınız?
Steve Jobs, Suriye'den göçen bir babaya sahipti. Gelecekte ne olacağını baştan kestiremezsin. Fırsat vermeden fayda beklemek de zaten mantıklı olmaz. Geçerli bir sebebin yoksa hayatını kaybetmiş bir kişi hakkında olumsuz konuşmak, nerdeyse bütün din, inanış, kültürlerde hoş karşılanmaz. Charlie, bunları anlayabilecek bir dergi fakat etik-ahlak olmayınca anlamaları da bir şey değiştirmiyor
koca götlerini sıcacık koltuklarına yayarak soğuk sularda can veren çocuğu çizmek çok kolay olsa gerek.