Charlie Hebdo'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hedef Alan Karikatür

Türkiye ile Fransa arasında gerilimin tırmandığı dönemde Fransız Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı Erdoğan karikatürü sert tepkilere yol açtı.

Karikatürde iç çamaşırlarıyla bir koltukta oturan Erdoğan'ın yanında duran, elinde bir tepsi içinde iki şarap kadehi bulunan tesettürlü bir kadının eteğini havaya kaldırdığı ve Erdoğan'ın 'Ooo Peygamber' dediği görülüyor. 

Erdoğan'ın eteği havaya kaldıran eliyle yaptığı işaret ise beyaz ırkın üstünlüğünü savunan ırkçıların işaretine benziyor. Karikatürün başlığında ise 'Erdoğan özel yaşamda çok komiktir' ibaresi yer alıyor.

Altun: Faşistler kaybedecek

Charlie Hebdo'nun çizimine Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda 'Batı'nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek!' ifadelerini kullandı.

Bakan yardımcısı küfür etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise Charlie Hebdo'nun çizimine küfürle tepki gösterdi. Çam, Fransızca attığı Tweet'te 'P…siniz, o… çocuğusunuz' ifadelerini kullandı.

Karikatür krizi nasıl başladı?

Fransa'da 16 Ekim'de Hz Muhammed'in karikatürlerini derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi üzerine, Macron'un açıklamaları ve karikatürlerin binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki ve protestolarıyla karşılaşmıştı.

Söz konusu karikatürler ilk kez Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo tarafından yayınlanmıştı.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas'ın yanı sıra birçok ülkede Fransız ürünleri boykot edilmeye başlanmasının yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da, 'Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın' ifadeleriyle boykot çağrısında bulunmuştu.

DW Türkçe ve Euronews

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
27.10.2020

Onedio neden yarım paylaştın, karikatürü tam gösteremedin mi? Bir sürü +18 yetişkin içerik paylaşırken hiç bu kadar hassas değilsiniz, yoksa siyasi bir baskıdan mı korktunuz? Ee o zaman neden AKP'yi hedef gösteren paylaşımlarınız var? Yani ne kaz yansın ne .... neyse bozmayım ağzımı

Charlie Hedbo yaz internette arat cok gormek istiyorasan. Buraya kadar girip yorum yazabiliyorsan mutlaka yaparsin.

27.10.2020

Sevsek de sevmesek de bu ülkenin cumhurbaşkanına yapılan hakaret ülkeye yapılmış denmektedir, kişiler gelip geçicidir ama ülke kalıcı. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Resmen terbiyesizlik, eleştirecekseniz de adam gibi eleştirin.

27.10.2020

Bu durum henüz temsilcilik açmamış olan Twitter açısından kötü olacak. Sosyal medya düzenlemesi için ise onlara mazeret olacak bak gördünüz mü diye. Ayrıca tweet’e etkileşim vermeyin lütfen cevap falan atacağız diye

27.10.2020

RT Erdoğan'ı gram sevmem de desteklemem de. Ama bu karikatür tamamen saçmalık. Erdoğan'a herşeyi deriz ama bu karikatür aptal saptal bi yorum gerçeği yansıtmıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (125)