Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'a Gülümsediği Fotoğraf Sebebiyle Yeni Kimlik Verilmemiş...

'Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 'Fotoğrafta gülümsediği' gerekçesiyle yeni kimlik kartı çıkarılmadı.' İddia, eşini cezaevinde ziyaret eden Başak Demirtaş'tan geldi. Demirtaş sosyal medya hesabından, 'Yeni kimlik kartı için cezaevinde fotoğraf çekmişler. Nüfus müdürlüğü, fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı vermeyi reddetmiş. Evet, aynen böyle olmuş' mesajını paylaştı.

Başak Demirtaş, eşi eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Nüfus Müdürlüğü'nün Selahattin Demirtaş'a yeni kimlik kartı için çektirdiği fotoğrafta gülümsediği için kimlik kartı vermeyi reddettiğini belirten Başak Demirtaş'ın paylaşımı şöyle 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Binali Yıldırım'dan Oğlu Hakkında İkinci Açıklama: 'Yeni Fırsatlar İçin Venezuela'ya Gitti'
İddiaların Doğru Olduğu Dile Getiriliyor: Peker'in Sözleri Hakkında Hükümet Ne Diyor?
Karamollaoğlu: 'Başta İçişleri Bakanı Olmak Üzere Tüm İsimler İstifa Etmeli'

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Yurt Dışında Türk'e Benzetilmemekten Gurur Duyanların 'Eziklik Psikolojisi' Olduğunu Söyleyen Kullanıcı
YORUMLAR
24.05.2021

Sanırım Başak Hanım eğitimci bir yerde okumuştum. Biyometrik fotoğraf nedir? Nasıl olmalı? Bunları bir şekilde öğrenip o şekilde konuşmalı. Kendilerinden haz almam, hatta hiç bir siyasi partiden haz almam fakat bende gülümsesem biyometrik fotoğrafta bana da sorun yaratırlar.

24.05.2021

Yalnız şöyle bir şey var, yeni nesil kimliklerde resmin pek önemi kalmıyor çünkü kimliğin üstüne çok küçük boyutta siyah-beyaz basılıyor, yani resimdeki kişi doğru düzün anlaşılmıyor bile, kimlikteki tüm bilgiler (parmak izi vs.) zaten çipte saklandığı için resmin pek de önemi kalmıyor. Üstelik pandemi döneminde kimlik yenilediniz mi bilmiyorum ama ben yakın zamanda yenilediğim için oradan biliyorum, nüfus müdürlüğü yüzünüzde maske olduğu halde doğru dürüst yüzünüze bakmıyor bile. Hatta ben maskemi çıkarmak istedim olası şüphe için kıyameti kopardılar ve izin vermediler. Kısacası bunların yaptıkları bilinçli bir eylem, sırf adamı uğraşmak için yapıldığı belli.

24.05.2021

Bu normal bi olay değil mi? Biyometrik fotoğrafta mimik olmamalı.

24.05.2021

Yeni kimliklerde biyometrik isteniyor.

Pasif Kullanıcı
24.05.2021

başörtülü olabilirsiniz sakallı olabilirsiniz ama gülümseyemezsiniz:) kek karşılığında oyunu verip tek adam rejimine evet diyen akp mhplileri topla, seni başkan yaptırmayacağız diyen selonun sıçtığı bok olamıyor ne yazık ki.

Pasif Kullanıcı
24.05.2021

kabul edilmeyeceğine olan yazıya bi örnek ver madem. kimliğinde gülümseyen resmi olan arkadaşlarımı uyarayım bu kabul olunmuyor diye:D

TÜM YORUMLARI OKU (14)