Cezaevinde Bir 'Garip' Ölüm

Türkiye gündemini sarsan Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu, dün sabah Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki koğuşunda ölü bulundu. Garipoğlu'nun aynı yerdeki diğer boş bir koğuşa geçtiği, burada başına poşet geçirerek kendisini çamaşır ipiyle boğduğu öğrenildi. Kameraları inceleyen yetkililer, koğuşa gece boyunca kimsenin girmediğini tespit etti.

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'u Bahçeşehir'deki villalarında 3 Mart 2009'da bıçaklayarak öldürdükten sonra başını testereyle kesip, cesedini Etiler'deki çöp konteynerine atan Cem Garipoğlu, Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü bulundu. Cezaevi koğuşunda yapılan ilk incelemelere göre ise 24 yıl hapis cezası alan Garipoğlu'nun aynı yerdeki diğer boş bir koğuşa geçtiği, burada başına poşet geçirerek kendisini çamaşır ipiyle boğduğu öğrenildi. Garipoğlu'nun, sabah 08.00 sularında cansız bir şekilde bulunduğu öğrenildi. Avludaki kamera kayıtları incelendiğinde koğuşa gece boyunca kimsenin girmediği tespit edildi. Ölüm şekliyle ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığı Garipoğlu'nun nasıl öldüğü Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsi sonucunda aydınlanacak. Ölüm raporu için dayısı olduğu iddia edilen bir kişi Adli Tıp Kurumu'na geldi. İçerideki işlemlerin bitmesinin ardından dışarı çıkan kişi, hiçbir açıklama yapmadı. Bu arada Cem Garipoğlu'nun intihar etmesi sosyal medyada da yankı buldu. İntihar, Twitter'da sık konuşulan olaylar arasında ilk sıralarda yer aldı.

CİNAYETTEN SONRA 197 GÜN KAÇTI

Cinayeti işlediği 3 Mart 2009 gününden sonra 197 gün kaçan Cem Garipoğlu, 17 Eylül 2009 günü avukatıyla birlikte teslim olmuştu. 11 Şubat 2010'da ilk kez hâkim karşısına çıkan Garipoğlu, “Pişmanım, böyle bir suç işlemek istemezdim. Keşke onun yerine ben ölseydim. Keşke onu geri getirmek mümkün olsaydı. Ailesi için zor bir durum. Benim yüzümden kızları öldü. Kendi ailem için de üzgünüm. Oğulları katil oldu. Suçu tek başıma işledim. Pişmanım.” demişti. 2011 yılında karara bağlanan davada Garipoğlu, mahkeme tarafından ‘çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Garipoğlu'nun annesi ve amcasına da 3'er yıl hapis cezası verilmiş, babası ise beraat etmişti. Yargıtay, cezayı onamıştı.

Karabulut ailesi de 2 milyon lira talep ederek Garipoğlu ailesine tazminat davası açmıştı. 8 Ekim 2013 günü karara bağlanan dava ile mahkeme Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nu, Karabulut ailesine 37 bin 500 lira maddi, 1 milyon 250 bin lira da manevi tazminat ödemesine mahkûm etmişti. Garipoğlu ailesinin kararı temyize götürmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, 14 Mayıs 2014'te mahkemenin tazminat kararını onamıştı.

MÜRSEL GENÇ, MAHMUT KURNAZ, ŞEYMA BAL

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!