Ceza İnfaz Düzenlemesi Meclis'ten Geçti: 90 Bin Mahkuma Tahliye Yolu Açıldı

AKP ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kanun teklifinin Meclis'te kabul edilmesinin ardından 90 bin mahkumun tahkiye edilmesi bekleniyor.

Bazı suçlar kapsam dışı bırakıldı

Yasaya göre, terör, cinayet, uyuşturucu, kadına şiddet haricinde, cezanın yarısı oranında infaz uygulanacak. Ayrıca 'Milli istihbarat kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar' kapsam dışında kaldı.

Denetimli serbestlik 3 yıl olacak

Açık cezaevinde bulunup da koşullu salıverilmesine bir yıldan az süre kalanların cezaları denetimli serbestlikte infaz edilecek. 30 mart 2020 tarihine kadar işlenen suçlarda denetimli serbestlik süresi 3 yıl olarak uygulanacak.

Açık cezaevinde olanlar izinli sayılacak

Sıfır-altı yaş grubu çocuğu bulunan kadın ve 70 yaşını bitirmiş hükümlüler için denetimli serbestlik süresi 4 yıl olacak.

Açık cezavinde bulunanlar koronavirüs salgını nedeniyle 31 Mayıs’a kadar izinli sayılacak. Bu süre Adalet Bakanlığı tarafından 2’şer ay olmak üzere 3 kez uzatılabilecek.

Bazı suçların ise cezaları arttırıldı

Örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanlar ile canavarca hisle kasten yaralama suçunu işleyenlere verilecek cezalar artırıldı...

Kadın hükümlüler doğum yaptıkları sürenin üzerinden 1.5 yıl geçmeden cezaevine alınmayacak. Kaçakçılıkla mücadele kanunu'nu kapsamında, kaçakçılığa konu olan eşyanın değerine göre ceza verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yasa hazırlanmıştı👇

Erdoğan Talimat Verdi: Mahkumlara Yüzde 50 İnfaz İndirimi Geliyor

Yasa hakkında detaylı bilgi için📌

Cinsel İstismar Suçları İndirim Kapsamına Alındı: AKP'nin Ceza İnfaz Paketinde Neler Var?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
13.04.2020

Halkın yararına verilen önergeleri reddeden iki partinin uzlaştığı konuya bakın.

14.04.2020

çocuklarınız torunlarınız yeğenleriniz ilerde bu dönemde mecliste alinan ve reddedilen kararlari öğrenince bu dönemde yaşayan herkesi her olayi sorgulayacaktir. Bu kararlar alınırken tüm ülke ne yapiyordunuz diye. 10 yildir bir ülke nasil parcalanir bok edilir 80 milyon kisi film izler gibi izliyoruz, her türlü belayi kötülüğü hak ediyoruz. keşke bir çözümü olsa da ülkenin fişini çeksek, herşeyi sifirlasak hic var olmadık saysak

Hırsız, ipsiz sokaklarda rahatça dolaşacak, hükumeti eleştirenler hapis yatacak.

TÜM YORUMLARI OKU (24)