"Çeyrek ve Gram Altın Üretimi Durdu" Denmişti, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Yanıt Geldi

Sosyal medyada çeyrek ve gram altın üretiminin durdurulacağına dair iddia çığ gibi büyüdü. Kulis bilgisine dayandırılan habere kısa sürede açıklama geldi.

Ülkemizde halen çeyrek altın ve gram altın bir yatırım aracı ya da hediye unsuru olarak ayrı bir değer görüyor. Yastık altı diye tabir edilen yatırımların başında gelen bu altın türü ile ilgili ciddi bir iddia ortaya atılmıştı.

İddiaya göre Mehmet Şimşek, yastık altı yatırımları Türk lirasına yatırıma dönüştürmek için gram ve çeyrek altının üretiminin durdurulmasını istedi. Bu önlemle Türk lirasına yapılacak yatırımın çerçevesinin genişlemesi planlandığı iddia edilmişti.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu konuya dair bir bilgilendirme yayınladı. "Asılsız iddialar" olarak nitelendirilen haberler için "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, “Darphane, çeyrek ve gram altın üretimini durdurdu” iddiası doğru değildir." dendi.

Açıklamanın devamında ise "22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam ve benzeri) üretiminde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Çeyrek ve gram altın üretimi, Bakanlık tarafından kuruluş/üretim izni verilen rafinerilerce devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin açıklaması:

twitter.com

İlginizi Çekebilir

Herkes Bunu Konuşuyor: Tokyo'dan Paris'e Düşen Madalya Sayısının ve Başarısızlığın Nedeni Ne?
8 Ağustos’ta Sanayi ve Ticaret Hisselerinde Büyük Yükseliş: Kazandıran Şirketler Hangileri?
Borsada Halka Arz Hareketliliği Yeniden Başlıyor

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner, Afişte Olmamasına İsyan Etti
Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!