Çeyrek Finale Yükselen Takımlar Belli Oldu! 2022 Dünya Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri

2022 Dünya Kupası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Son 16'da son maçlar oynandı, çeyrek finale yükselen takımlar ve eşleşmeler belli oldu. İşte 2022 Dünya Kupası Çeyrek Final eşleşmeleri 👇

2022 Dünya Kupası'nda son 16 heyecanı tamamlandı ve çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Birbirinden heyecanlı maçlara sahne olan son 16'da en büyük sürpriz ise Fas'tan geldi.

Turnuvanın güçlü takımlarından İspanya, kupaya son 16 turunda veda etti. İşte 2022 Dünya Kupası çeyrek final eşleşmeleri 👇

Hırvatistan-Brezilya

Hırvatistan, son 16 turunda Japonya ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten maç, uzatmalara gitti. Uzatmalarda da skor değişmeyince penaltılar sonucunda gülen taraf 4-2'lik skorla Hırvatistan oldu. Brezilya ise son 16'da Güney Kore ile karşılaştı. Rakibi karşısında çok rahat bir oyun sergileyen Sambacılar, maçı 4-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Hollanda-Arjantin

Hollanda, son 16 turunda ABD ile karşı karşıya geldi. Dumfries'in etkili performansı ile Hollanda, rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Turnuvanın favorilerinden Arjantin ise son 16'da Avustralya ile karşılaştı. Lionel Messi'nin golü ile devreye 1-0 önde giren Arjantin maçı da 2-1 kazanarak bir üst tura yükseldi.

Fas-Portekiz

Son 16'nın en büyük sürprizi Fas'tan geldi. Son 16'da İspanya ile karşılaşan Fas, 0-0 biten maçı penaltılar sonucunda 3-0 kazandı ve çeyrek finale yükselmeyi başardı. Portekiz ise son 16'da İsviçre ile karşılaştı. Gonçalo Ramos'un yıldızlaştığı maçta Portekiz 6-1'lik skorla sahadan ayrıldı ve çeyrek final öncesinde adeta şov yaptı.

İngiltere-Fransa

Çeyrek finalin en heyecanlı maçlarından biri de İngiltere ile Fransa arasında oynanacak. Jude Bellingham'ın mükemmel oyunu ile istikrarlı bir performans yakalayan İngiltere, son 16'da Senegal'i 3-0 mağlup ederek bir üst tura  yükseldi. Fransa ise genç yıldızı Mbappe'nin öne çıktığı maçta Polonya'yı 3-1 mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finaldeki yerini aldı.

2022 Dünya Kupası Çeyrek Final Maçları Ne Zaman?

Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları 9-10 Aralık tarihlerinde oynanacak. Karşılaşmalar TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

9 Aralık Cuma

10 Aralık Cumartesi 

Sizce karşılaşmalar nasıl sonuçlar? Hangi takımlar yarı finale yükselir? Yorumlarınızı bekliyoruz ⚽

İlginizi Çekebilir;

Dev Anket Ayağınıza Geldi: Dünyanın En İyi Futbolcusu Sizce Hangisi?

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
07.12.2022

Tahminim. Brezilya, Arjantin, Portekiz, Fransa.

07.12.2022

fas harici hepsi iyi denebilir...final brezilya -fransa gibi duruyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ