Çevrenizde Bulunan İnsanların Arasında Adeta Bir Elmas Gibi Parlamak İçin Dikkat Etmeniz Gereken Davranışlar

İnsanların genelde en çok istediği şey çevreleri tarafından fark edilmek ve ön plana çıkmaktır. Peki çevrenizde bulunan insanların arasından iyi anlamda nasıl sıyrılabilirsiniz? Merak ediyorsanız sizleri şöyle alalım... 👇

İnsanlar arasında iyi özelliklerle ön plana çıkmak hem sosyal hem de psikolojik açıdan birçok fayda sağlayabiliyor.

Ayrıca bu faydaların yanında bazı davranışlar çevrede 'kalıcı' bir izlenim yaratma yolunda adeta bir mihenk taşına dönüşüyor.

Sosyal çevrede kalıcı ve dikkat çekici olmak için neler yapmalıyız? 👇

1. Herkese en iyi arkadaşınız gibi davranın.

İnsanlar eskiye oranla çevreyle daha fazla iletişim halinde olmak istiyorlar. Pandeminin de hayatımıza girmesiyle iletişim kurmanın değeri bir kez daha anlaşıldı. Bu nedenle insanlar iletişim kurdukları kişileri anlayabiliyor. Fakat bu iletişim elinizden geldiğince içten olmalı. İçten ve samimi sorular sormak, birinin ailesi işi ve arkadaşları hakkında meraklı olmak, konuşmacıdan çok dinleyici olmak bu iletişimi güçlendirebilir.

Örneğin toplantıdayken bir iş arkadaşından çok daha fazlası olmaya çalışın.

Bir sosyal etkinlikte iş arkadaşlarınızı sanki yıllardır tanıyormuş gibi tavır alın. Etrafınızdakilere ne kadar dostça ve nazik davranırsanız unutulmanız da o kadar zaman alır.

2. Havadan sudan konuşmayın.

Hava durumu hakkında konuşmak gerçek anlamda hayal gücünüzün ve yaratıcılığınızın eksikliğini gösterir. İnsanlara 'Nasıl gidiyor?, Bir şeyler içmeye gidelim mi?' minvalinde sorular sorabilirsiniz. Bu sayede konuşmayı daha da derinleştirebilir ve iletişiminizi kuvvetlendirebilirsiniz.

3. Giyiminize özen gösterin.

Giyim tarzınız, konuşmadan kendinizi ifade etmenin bir başka yoludur. Her ne kadar bu durum hoşumuza gitmese de insanlar dış görünüşten yargılamaya meyillidir. Önemli olan giydiğini kıyafetin pahalılığı ya da ucuzluğu değil daha çok üzerinizde nasıl göründüğüdür. Yani yataktan çıktığınız gibi insanların arasına karışmamaya özen gösterin.

4. Akılda kalmak için insanlar hakkında daha fazla detay hatırlayın.

Aktif bir dinleyici olmak, karşınızdakini sadece dinlemekle aynı şey değildir. Aktif bir dinleyici olmak için karşı tarafın düşüncelerine ve sorularına da önem vermelisiniz. Biriyle sohbet ettiğinizde o kişi hakkında daha derin bir keşifte bulunursunuz. Bu nedenle insanlar hakkındaki detayları hatırlarken bir yandan da isimlerini unutmayın. İsim hafızanız yoksa ilk tanışmada karşı tarafa sürekli ismiyle hitap edebilirsiniz.

5. Sosyallik alma-verme dengesiyle oluşur.

Çoğu insan iletişimlerinde işlerine yarayacağı şeylere dikkat ederler. Örneğin insanları bir toplantı ya da iş yemeğinde yararlanabilecekleri bazı fırsatları aradıklarını görebilirsiniz. Bu nedenle fırsatları 'veren' ya da 'feragat eden' kişi konumunda olmaya dikkat edin. Sosyal çevrenize ne kadar yatırım yaparsanız çevrenizde de o kadar saygınlık kazanırsınız. Fırsatları yaratan kişiyseniz unutulmanız çok daha zorlaşır.

6. Okuyun ve bilgi dağarcığınızı genişletin.

Genel kültürü yüksek olan insanlar çevreleri tarafından daha çok ilgi çekerler. Herhangi bir konuda yeterli derinlikte bilgi sahibi olursanız daha çok akılda kalırsınız. Üstünkörü bir bilgi bile çevrede dikkat çekmeniz için yeterli olabilir. Bu nedenle bilgiyi özümsemeliyiz: Daha fazla kitap okumak, bilirkişilerden daha fazla dinlemek ve bir konuda daha fazla çaba harcamak bilgiyi özümsemenize yardımcı olabilir.

7. Dikkatinizi karşı tarafa vermeye çalışın.

Bir toplantıda ya da bir buluşmada telefonla ilgilenmek yerine sohbete dahil olmaya çalışın. Eğer sohbet esnasında e-postanızı, mesajlarınızı ve sosyal hesaplarınızı kontrol ediyorsanız ortamda yüksek ihtimalle büyük bir antipati oluşacaktır. Dikkatinizi asla bölmeden arkadaş grubunuza ya da karşınızdaki kişiye vermek onlara değer verdiğinizi gösterir.

8. Hayatınızı dolu dolu yaşamaya çalışın.

Sanat, müzik, video oyunları, yarış arabaları gibi boş zamanlarda izleyebileceğiniz içerikler bulmakla başlayabilirsiniz. Eğer keskin bir ilgi alanınız olursa çevrenizde de hatırlanma olasılığınız artar. İnsanların genel olarak hoşlanmadığı bir şeye bile tutkuyla bağlıysanız bunu söylemekten çekinmeyin. Eğer gerçekten hoşunuza gidiyorsa bu sizi ortamda daha eşsiz bir yapacaktır.

9. Etrafınızdakilerin dilini konuşun.

İletişim kurarken statü ya da maddi durum önemli değildir. Eğer kariyer anlamında sizden daha iyi bir yerde olan birisi varsa onu anlamaya çalışın ve iletişim içerisine girin. Herhangi bir şirketin CEO'su ve yöneticileri de dahil iletişiminizdeki yetenek ve onlara uyum sağlamanız, ortamda ilgiyi üzerinizde çekmek için iyi bir adımdır.

10. Kendiniz olun.

Her insan doğası gereği birbirinden farklıdır. Bu nedenle ortama uyum sağlamaya çalışırken kendi benliğinizden ödün vermeyin. İnancınız, düşünceleriniz ve çok daha fazlası ortamdan ortama ya da insandan insana değişmemeli. Günün sonunda inancınız ve değerlerinize duyduğunuz saygı, çevreniz tarafından takdir edilecek ve bu sayede akıllara kazınacaksınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Her Gün Süt İçerseniz Vücudunuzda Ne Gibi Değişimler Olur?
Yediden Yetmişe Herkesin Korkulu Rüyası Olan Göbek Çevresi Yağlarından Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler
Kaçırılıp Sağ Kulağı Kesilen Petrol Kralı J. Paul Getty'nin Torununun Aksiyon Filmlerine Taş Çıkartan Hikayesi

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede