Çevreciler Endişeli: Dünyanın İlk Yüzer Nükleer Güç Santrali 'Akademik Lomonosov' Yola Çıktı

Dünyanın ilk yüzer nükleer güç santrali Akademik Lomonosov, Rusya'nın Murmansk şehrinde gerekli testlerin tamamlanmasının ardından ülkenin en kuzeyindeki Pevek şehrine doğru yola çıktı. Çevreci sivil toplum örgütleri endişeli... 

Uzunluğu 114, genişliği ise 30 metre olan yüzer nükleer santral, her biri 35 megavat kapasiteli iki reaktörden oluşuyor. 🎥

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Türkiye’de kurulan ilk nükleer güç santrali (NGS) Akkuyu NGS’yi inşa eden Rosatom’un Genel Müdürü Alexey Likhachev düzenlenen törende, “Bu, şirketimiz ve Chukotka bölgesi için çok önemli bir an. Akademik Lomonosov bugün, bölgedeki halka ve iş çevresine temiz ve güvenilir enerji tedariki sağlayacağı Pevek’e doğru yolculuğuna başladı. Bu, sürdürülebilir ve müreffeh bir Arktik gelecek oluşturmak amacıyla yapılan çok önemli katkıdır” dedi.

Akademik Lomonosov'a 'nükleer Titanic' ve 'yüzen Çernobil' gibi isimler veren çevreci sivil toplum örgütleri ise santralin ciddi riskleri beraberinde getirdiğini vurguladı.

Akademik Lomonoskov’un inşası St. Petersburg‘da başlamış, çevre kuruluşları bu projeyi aylarca protesto etmişti. 

AFP'ye konuşan Greenpeace yetkilisi Rashid Alimov, kaza riskine dikkat çekti ve Akademik Lomonosov'un fırtınalara karşı savunmasız olduğunu söyledi.

Ayrıca çevre örgütleri, geçtiğimiz günlerde Severodvinsk kentindeki askeri tesiste meydana gelen patlamayı hatırlattı.

Rosgidromet: 'Roket Denemesi Sırasında Meydana Gelen Patlamada Radyasyon Seviyesi Normalin 16 Katına Çıktı'

Akademik Lomonosov 4 bin 700 kilometreden fazla yol katedecek. Yolculuğunun koşullara göre 4 ila 6 hafta sürmesi bekleniyor.

Yüzer nükleer santralin işletmeye alınmasıyla, bölgede faaliyette olan Bilibino Nükleer Güç Santrali ve Chaunskaya Kombine Çevrim Santrali devre dışı bırakılacak.

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.08.2019

Arkadaşlar Nükleer Enerji zararlı değildir. Nükleer deyince aklınıza hiroşima füzeler vs geldiği için korkmanız normal. Nükleer öldürmez. İhmalkarlık ve denetimsizlik öldürür. En çok enerji sağlayan ve en az zarar veren bacasından su buharı çıkan bir yapılanmadır. Avrupada on yıllarca binlerce reaktör bulunur.

26.08.2019

Tamam kanki. Peki bütüüün bu nükleer santrallerin; ihmalkarlık yapmayan, denetimlerini aksatmayan kişi ve kuruluşlar tarafından yapıldığından emin olabiliyor muyuz? Koca bir HAYIR.

Pasif Kullanıcı
24.08.2019

2019 senesi Dunya'nin yok edilisinin baslangici olarak tarihe gececek galiba. Orman yanginlari, yuzer nukleer santraller...

26.08.2019

Bu seneyi konu alan ve santraller ile ilgili derin bir eleştiriyi ortaya çıkaran alman yapımı DARK dizisini izlemelisiniz o zaman. konu bağlamında çok fazla birleştiği nokta olmasa da görmek istediğiniz senaryoyu yazıp oynamış hans'lar :D

24.08.2019

Bu santrali Tanrı bile batıramaz.

Pasif Kullanıcı
24.08.2019

dahi bir rus da demis ki " Neden Chernobly ve Titanic'i birlestirip Tanri'ya cifte meydan okumayalim?".

TÜM YORUMLARI OKU (20)