Çevik ve Dinamik Bir Organizasyon Oluşturmanız İçin 8 Neden

İyi bir organizasyon oluşturmak için birkaç nedeni derledik, keyifli okumalar!

1. İşletmeniz kriz dönemlerini daha iyi bir şekilde atlatır.

Organizasyonlar birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkan kriz dönemlerinde farklı şekillerde dar boğaza girebiliyorlar. Bu dönemleri atlatmadaki en büyük yardımcı ise şirket çalışanlarının bulunan duruma iyi bir şekilde ayak uydurabilmesinden geçiyor.

2. Şirketiniz emin adımlarla büyümesini sağlar.

Hızlı değişen ve dönüşen bir çağda yaşadığımız için bu durum şirketlere de çok keskin bir şekilde yansıyor. Pazara ve müşterilere hakim olmak ve iyi bir analiz yapmak için şirketlerin bu değişime uyum sağlayarak kendine güvenmesi gerekiyor.

3. Uzun ömürlü bir işletme olmanıza yardımcı olur.

Şirketler yalnızca daha fazla müşteri kazanmak ve kazanç sağlamak üzerine kurulu oldukları zaman bu tutum onları yalnızca bir yere kadar getirebilir ve bir noktadan sonra durur. Ancak toplumun ve özellikle de hitap ettiğiniz kitlelerin ihtiyaç ve isteklerine göre kendinizi yenilemek uzun ömürlü bir işletme olmanızı beraberinde getirecektir.

4. Bütünleştirici bir etki sağlar.

İşletmede çalışan bireylerin birbirlerini daha iyi anlamasına yardımcı olur. Birlikte düşünme ve hareket etmeyi öncelemesi sayesinde bireyler arasındaki ilişki bağlarının kuvvetlenmesine katkı sağlar. Bu nedenle de işletmenizin atmosferinde canlılık katar.

5. İleride ortaya çıkabilecek krizler için önlem alabilir ve bu krizlerin olumsuz etkilerini azaltır.

Sadece kendi hedefleri çerçevesinde iş yapmaya çalışan ve diğer çevresel, davranışsal faktörleri göz ardı eden şirketler meydana gelebilecek krizler için oldukça savunmasız olurlar. Bu durum ise şirketlerinin geleceğini olumsuz etkilemektedir. Oysa ki ortaya çıkabilecek bir krizi öngörmek, işletmeyi ona göre yapılandırmaya çalışmak şirketler için çok daha fazla avantaj sağlar.

6. Yalnızca örgütsel değil bireysel bir fayda da sağlar.

Çevik bir organizasyon her daim hızlı ve etkin bir şekilde yenilik yapabilmeyi beraberinde getirir. Bu organizasyon türünün işletmeye etkin bir biçimde eklemleşebilmesi için en büyük gerekliliklerden biri de örgüt içerisindeki bireylerin yetkinliklerinin artmasından geçmektedir. Bu sayede hem işletme çalışanları hem de şirket olumlu bir yönde gelişebilir.

7. Daha etkili bir şirket kültürü oluşturmaya yardımcı olur.

Bir şirket için şirketin yapısı, vizyon ve misyonunu belirlemek ve hedeflere göre hareket etmek önemlidir. Çünkü başarının temelinde çalışanlar kadar şirket kültürü de mühim bir yer kaplar. Bu yüzden de başarılı olmak için içinde olduğu sektörü analiz ederek ve marka kimliğini göz önünde bulundurarak kendi kültürünü yapılandırmalıdır.

8. Rekabet ortamında daha dik bir şekilde kalmayı sağlar.

Özellikle de günümüzde şirketleri aşağıya çekebilecek birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında da rekabet gelir. Gerek organizasyon içi gerek şirketler arası ortaya çıkan rekabet ortamı işletmeyi bir noktadan sonra olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Çevik işletme ise bu rekabet ortamında bireylerin ve şirketin ayakta durmasını sağlamaktadır.

Popüler İçerikler

Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Bahis Reklamı ve Teşvik İçin Soruşturma Başlatılmıştı: RTÜK Başkanı TV8 İçin İnceleme Başlatıldığını Açıkladı!
Kızılcık Şerbeti'nde Yeni Doğmuş Bebeğin Başının Örtülmesi Tepki Topladı