Çeşitli Nedenlerle Ülkesinde Çıkan Yangınlardan Kendilerini Sorumlu Tutup İstifa Eden Görevliler

Bildiğiniz gibi halk, orman yangınlarının çıkmasının ardından yeterli müdahale yapılmadığı için yöneticilere tepkili. Özellikle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamalar ve kurumun yetersiz hava müdahalesi nedeniyle eleştiriliyor. Hatta istifasını isteyenler bile olmuştu. Biz de bu istifa meselesi gündemdeyken geçmiş dönemlerde çıkan orman ya da bina yangınları nedeniyle görevinden istifa eden yöneticileri derlemek istedik. Bakalım kim hangi olay nedeniyle istifa etmiş?

Türkiye'ye adeta cehennemi yaşatan orman yangınları günlerdir devam ediyor. Birçok bölgede yangınlar kontrol altına alınsa da yeniden ortaya çıkan yangınlar ve daha da şiddetlenen yangınlar canımızı çok yakıyor.

Nefesimiz dediğimiz güzeli ağaçlarımız heba oldu... Hayvanlar, binbir emekle inşa edilen evler ve eşyalar da yok oluyor. Adeta bir kabusun içindeyiz ve bunun bir an önce de bitmesini bekliyoruz.

Bir yanda can pazarı yaşanırken diğer yandan da vatandaşlar yeterli hava desteği sağlanamadığı için yetkililere tepkili. Özellikle Tarım ve Orman Pakdemirli'nin istifasını isteyenler bile oldu.

İstifa mevzusu gündemdeyken biz de geçmiş dönemlerde çıkan orman ya da bina yangınları nedeniyle görevinden istifa eden yöneticileri derlemek istedik. Bakalım kim hangi olay nedeniyle istifa etmiş?

Portekiz İçişleri Bakanı Constanca Urbano de Sousa, devam eden orman yangınları nedeniyle görevinden 2017 yılında istifa etmişti.

2018 yılında Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında çıkan ve en az 88 kişinin ölümüne yol açan yangın faciası ile ilgili Sivil Savunma Bakanı Nikos Toskas görevinden ayrılmıştı.

Bu yıl Nisan ayında tedavi edildiği bir hastanede yangın çıkmış, en az 82 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. Sağlık Bakanı Hasan el-Tamimi de istifa etmişti.

Rusya'nın doğusundaki Kemerova kentinde bir alışveriş merkezindeki çıkan ve 41'i çocuk 64 kişinin ölümüne neden olan yangın sonrası, kentin valisi Aman Tuleyev istifasını açıklamıştı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te bir gece kulübünde çıkan yangın yüzünden 32 kişinin hayatını kaybetmesi ve 150’den fazla kişinin yaralanması sonrası Romanya Başbakanı Victor Ponta görevinden ayrılmıştı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de tren istasyonunda çıkan yangında en az 25 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından Mısır Ulaştırma Bakanı Hişam Arafat istifa ettiğini açıklamıştı.

Londra'da 2017 yılında 24 katlı bir binada çıkan yangının ardından büyük tepki alan Kensington ve Chelsea Belediye Meclisi'nin üst düzey idari yetkilisi Nicholas Holgate görevden ayrıldığını açıklamıştı.

2015 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşecek Avrupa Oyunları’nın süpervizörü Rasim Adjalov, 19 Mayıs’ta 15 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Bu içerikler ilginizi çekebilir;

Günlerdir Devam Eden Orman Yangınlarının Neden ve Nasıl Yönetilemediğini Merak Edenler İçin Önemli Detaylar
Hava Taşıt Kiralama ve Alımına Halkın Vergilerinden 15 Yılda 2 Milyar Dolar Harcandığı Ortaya Çıktı!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
YORUMLAR
06.08.2021

Bizimkiler bunu okuyorsa salaklar diyip gülüyorlardır !!!

Ama sende nerde o yüzsüz yürek

İstifa ne demek ya onu bi açıklasaydınız bizim ülkede ben hiç görmedim böyle bir şey

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ