Çernobil Faciasından 32 Yıl Sonra Arda Kalanların Görüldüğü 14 Çarpıcı Fotoğraf

Çernobil'in hayalet kalıntıları ve Pripyat'ın yakınlarındaki terk edilmiş kasabanın fotoğrafları, nükleer felaketten 32 yıl sonra bir macera fotoğrafçısı tarafından çekildi.

Ürpertici fotoğraflar; durmuş dönme dolap, bebek beşikleri, tozlu masalarla dolu sınıflar, yıkık dökük bir sahnede duran piyano, üzerindeki taşları kırılmış olan satranç tahtası, üzerileri oyuncaklarla dolu bebek yatakları ve paslanmış çarpışan arabalar gibi görüntüler gösteriyor.

İnsanın içini burkan çarpıcı görüntüleri The Sun'dan sizler için derledik.

1. Romen fotoğrafçı Cristian Lipovan, ürkütücü kalıntıları fotoğraflamak için Kuzey Ukrayna'da Çernobil'den 29 km uzaklıktaki yasak alana gitti.

2. Güç santrali ve yakınındaki 50.000 kişiye ev sahipliği yapmış Pripyat kasabası tahliye edildikten sonra geriye kalanlar 32 yıldır dokunulmamış halde duruyorlar.

3. Lipovan bazı açıklamalarda bulundu:

''Fotoğraflarda bir zamanlar orada yaşayan halkın üzücü ya da mutlu hikayesini görebilirsiniz. Çernobil ve Pripyat benim şu ana kadar içinde bulunduğum en güzel macera oldu. Burayı görmek hayatımı değiştirdi. Artık etrafımdaki her şeyin kıymetini biliyorum.''

4. Fotoğrafçı daha sonra 2011 yılında bir tsunaminin sebep olduğu nükleer felaketten sonra terk edilen Japonya'nın Fukushima bölgesine de gideceğini söyledi.

5. Çernobil'de yaşanan olay, 1986 yılında 25 Nisan'ı 26 Nisan'a bağlayan gece bir güvenlik testi sırasında 4 numaralı reaktörün aşırı ısınması sonucu meydana gelen dünyanın en büyük nükleer kazasıydı.

6. Dokuz gün boyunca ardı arkası kesilmeyen patlamalar ve yangın, Avrupa'ya atmosfer ile radyoaktif parçacıkların yayılmasına sebep oldu.

7. İlk başta olay anında ölen 2 kişi ve sonraki haftalarda radyasyon hastalıklarına yenik düşen onlarca kişi de dahil olmak üzere 31 kişi hayatını kaybetti.

8. Kazadan sonra kansere yakalanıp da hayatını kaybedenlerle birlikte ölü sayısı 4.000'e ulaştı.

9. Pripyat'ın yerel kasabası bugün hala tehlikeli olan radyasyon seviyeleri nedeniyle yaşanmaz hale geldi.

10. Kasaba ilgi çekici bir turistik yer haline geldi.

11. Fakat ziyaretçilerin, fazla radyasyona maruz kalmamaları için kısa süreliğine orada bulunmalarına izin veriliyor.

12. Geçtiğimiz yıl başka bir fotoğrafçı, eski Sovyetler Birliği'nde yıkım bölgesinin yakınlarında büyüyen genç nesile kalan ürkütücü mirası fotoğraflamıştı.

13. Her şey, parçalanan reaktörden sızmayı engellemek için tasarlanan devasa büyüklükteki kalkan üzerinde başlamıştı.

14. Bilim insanları, radyoaktif bölgede yaşayan kurtların Avrupa'da mutant genleri yaymasından korkuyorlar.

Popüler İçerikler

Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
01.01.2019

nükleer santrallere hayır dememizin tarihi nedenlerinden biri

02.01.2019

bizzat gittim buraya.özel kıyafetler giydirerek radyasyon ölçen cihazlar ile rehberler eşiliğinde belli yerlerini dolaşabiliyorsunuz.insan bir çok duyguyu bir anda yaşıyor.değişik manzaralar insanı değişik düşüncelere sürüklüyor.dönemin bakanı tv de çay içmişti radyasyon yok diye.onu da hatırladım şimdi.20 yıl sonra karadenizde neredeyse her evde bir kanser hastası mevcut oldu.kurbanlarından biri de güzelim kazım koyuncu.allah rahmet eylesin.gencecik gitti .

01.01.2019

geçen sene de orkun ışıtmak gitmişti

TÜM YORUMLARI OKU (11)