Çernobil'deki Yangın Söndürülemedi: Alevler Nükleer Santralin Bulunduğu Bölgeye Doğru İlerliyor

Geçtiğimiz hafta Çernobil'de başlayan orman yangını nükleer santralin olduğu bölgeye ilerlemeye devam ediyor. 

Sputnik'in aktardığı bilgiye göre, Ukrayna'nın Çernobil bölgesindeki orman yangını, 4 Nisan tarihinde başlamasına ve yürütülen yoğun çalışmalara rağmen henüz söndürülemedi. Yangında, büyük kısmı nükleer felaketin ardından tahliye edilmiş olan 12 köyün, mezarlıkların ve geniş ağaçlık alanların yandığı bildirildi.

Yangın 3 bin 500 hektarlık alanı kapsıyor...

Ukrayna Acil Durumlar Servisi'nden yapılan açıklamada, çevreye yayılan dumanlar nedeniyle, yangının kapladığı alanın tam olarak tespit edilemediği, fakat 8 Nisan tarihi itibariyle, 3 bin 500 hektarlık alanın yangının etkisi altında kaldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yangının başlaması konusunda üç ihtimal üzerinde duruldu.

Bunlardan birinin komşu il olan Jitomir ilindeki ağaçlık alanlardaki yangının sıçraması, ikincisinin bölgedeki elektrik hatlarından kuru otlara kıvılcım sıçraması, üçüncüsünün ise kundaklama olduğu tahmin ediliyor.

Radyasyon seviyesi yükseliyor 👇

Bir Kötü Haber Daha: Çernobil'de Radyasyon Seviyesi 16 Kat Arttı

Çernobil Nükleer Santrali'nin 4 Numaralı reaktöründe 26 Nisan 1986 tarihinde meydana gelen patlama sonucunda çevreye radyasyon yayılmasıyla, dünya tarihindeki en büyük çevre felaketi meydana gelmişti. Çernobil Nükleer Santrali'nin tamamı ise, 2000 yılında kapatılmıştı.

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.04.2020

Valla ben Süpermen'i beklemeye başladım.Başka türlü olmayacak bu iş.

13.04.2020

Sen neden olmuyorsun süpermen? Beklemek daha mı kolay? Ne o yoksa zevklerinden uzak mı kalırsın süpermen olmak istersen? Süpermen instagram için foto çekilmez zannediyorum ki, veya futbol maçı izlemez, şişmanlayacak kadar yemez, para veya güç için çalışmaz, amaçları içerisinde her ay en az bir kere seks yapmak bulunmaz, haftada bir hiç bulunmaz, din elden gidiyeeeeee diye bağırmaz, bağıranın peşinden koşmaz, kimseyi incitmeyecek şekilde dine inanan insanlara saldırmaz da aynı zamanda, çok dengelidir süpermen, kimsenin yüzüne kezzap atmaz "çok sevdim" diyerek, ama hiç sevmemezlik de yapmaz, döverek de sevmez, alkolle pek arası olmaz sanırsam süpermenin, sigara da içmez, örnek olacak sonuçta, gelişim gelişim diyerek doğayı öldürmez, çamaşırlarını bulaşıklarını süper zararlı kimyasallarla yıkamaz, yetiştirdiği hayvanlara antibiyotik pompalamaz. Zor değil mi süpermen olmak? Bizim yerimize birisi çıksın, bunları yapsın. Sonra biz ona deriz ki: Sen de yaşıyor musun be adam? Biz buyuz...

13.04.2020

Sıranı bekle nükleer! Astroid gelecek önce kaynak yapma..!

Pasif Kullanıcı
13.04.2020

Uzaylılar yükleniyor...40%

TÜM YORUMLARI OKU (49)