Cep Telefonlarına ÖTV Zammı: Üst Segment Telefonlarda Yüzde 50'ye Çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle, cep telefonlarındaki özel tüketim vergisi (ÖTV) oranında değişikliğe gidildi. Tüm telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı orta segmentli telefonlarda yüzde 40, üst segment telefonlarda ise yüzde 50 oldu.

ÖTV, vergi matrahı 640-1500 TL olan telefonlarda yüzde 40, 1500 TL'yi aşan telefonlarda ise yüzde 50'ye çıkartıldı.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, tüm telefonlarda yüzde 25 olan ÖTV oranı, yapılan değişiklikle yüzde 40-50 olarak belirlendi.

Şubat ayında TBMM'den geçen yasayla, vergi matrahlarına göre telefonlarda farklı vergi alınmasının önü açılmıştı.

Düzenlemenin detayları şu şekilde 👇

Kararnamede duyurulan diğer ÖTV düzenlemeleri neler? 📌

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ndeki diğer düzenlemeler ise şu şekilde oldu:

  • Puroda yüzde 40 olan vergi oranı yüzde 67'ye yükseltildi

  • Hurda teşviki kapsamında vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan araçlara 10 bin lira, 70 bin ile 120 bin lira arasında olanlara 8 bin lira, 120 bin lirayı aşan araçlarda ise 3 bin lira özel tüketim vergisi indirimi sağlanacak.

ÖTV düzenlemesi sosyal medyanın da gündemindeydi...

Popüler İçerikler

Ümraniye'de Suç Makinesi Dehşet Saçtı: Bir Kadın Polis Memuru Şehit Oldu!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Benfica'da Şov Yapıyorlar: Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü Portekiz Ekibini Sırtlıyor
YORUMLAR

Devlete vergi ödüyoruz eğitimde sonuncuyuz, sağlık imkanlarından faydalanamıyoruz, güvenliğimiz tehlike altında, sınır zaten dingonun ahırı herkes geçiyor, adalet desen yok. Devletten herhangi bir şekilde hizmet görmüyoruz. Vergi neden veriyoruz biz??? Devlete ihtiyacımız yok ki!!!

olsun ya bizim galaksi cumhur başkanımız durmadan paket açıklayan bakanımız var tüm dünya bizim zamlarımızı kıskanıyor. Aksini söyleyen fütücüdür :)

01.05.2019

Görevi teslim aldıklarında 75-80 yıllık kalkınmaya çalışan bir cumhuriyetti Türkiye, yiyip bitirdiler memleketi. Sonumuz hayrolsun, bunlar gitse bile bırakacakları borç belli, yedikleri haltları kime yıkacakları belli, çıkacak iç karışıklıklar belli (biz gittik bak ne oldu demek için eminim çok pislikler yapacaklar.). Moral bozmak gibi olmasın ama güzel günlere dair şahsen umudum yok.

01.05.2019

Biran önce giderlerse eğer yaşanılacak olan yıkımı daha erken yaşamış olup kalkınmak için çözümler ararız. Her kaldıkları sene o yıkım dahada öteleniyor ve çekeceğimiz sıkıntıların süresi artıyor. Akp gittiğinde bu memleket öyle yada böyle yıkım yaşayacak ama toparlanmamız ne kadar sürer onu Allah bilir.

TÜM YORUMLARI OKU (75)