Cep Telefonları Potansiyel Hedef Haline Getiriyor: Türkiye'de Bir Ayda 9 Kişi Yıldırım Çarpması Sonucu Öldü

Elektronik cihazların kullanım alanının yaygınlaşması ve her an yanımızda taşıyabileceğimiz bir forma girmesi yeni tehditleri de hayatımıza soktu. Türkiye'de son bir ayda dokuz kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin çoğunun telefonla etkileşim halinde bulunduğu tespit edildi. 

Avrupa Yıldırım Takip Sistemi verilerine göre, bu mayıs ayının ilk haftasında bir gecede Avrupa genelinde 200 bin yıldırım ve şimşek gözlemlendi.

Türkiye'de de meteoroloji verilerine göre, geçen yılın nisan ve mayıs aylarına oranla bu yıl yıldırım artışı söz konusu.

Yıldırım sayısındaki artışla beraber, yıldırımların insanlara isabet etme ihtimali de arttı.

Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre, son 1 ay içerisinde Türkiye’de yıldırım çarpması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı.

Üzerlerine yıldırım düşen 120’nin üzerinde hayvan da can verdi.

Yıldırımların canlılara isabet etmesinin tek nedeni sadece sayısının artmasından kaynaklanmıyor.

Çünkü üzerine yıldırım düşenlerin çoğunun açık arazideki çobanlar ile cep telefonu gibi elektronik aletlerle etkileşimde bulunan kişiler  olduğu tespit edildi.

'Elektromanyetik kirliliğin artmasıyla insan artık potansiyel hedef haline geldi.'

Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, şu uyarılarda bulundu:

“Doğadaki elektromanyetik alanlar ve elektromanyatik kirlilik son derece arttı. İnsanlar artık sıfır potansiyel değil, belli bir potansiyale sahip. Yıldırım da daha düşük bir potansiyale sahip olan insana çarpıyor, oradan da yere düşüyor. Cep telefonu da elektromanyetik sistemle çalışıyor.' dedi.

Selim Şeker ayrıca, Avrupa'da birçok bilim insanının 5G'nin durdurulması için dilekçe yazdıklarından bahsetti.

Prof. Dr. Şeker'in ifadeleri şöyle:

'Avrupa’daki birçok bilim adamı, BM ve Avrupa Parlamentosu’na verilen dilekçelerle 5G’nin çalışmalarının durdurulmasını istediler. 5G geldiğinde yeni baz istasyonları kurulacak, elektromanyetik alanlar artacak. Doğal denge ve insan yapısı (erken ergenlik vs.) bozulacak. Sonuçta insan da elektromanyetik bir yüktür. Buna cep telefonları ve ortamdaki diğer kaynakların da katkısı olabilir. Elektromanyetik alanın artması, istenmeyen olaylara sebep oluyor. Bu gibi olaylar, çok daha fazla yaşanacak.'

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
17.05.2018

Eğer şehrin göbeğinde iseniz bir şey olmaz. Çünkü yıldırım deşarjı için paratonerler var , binalar yüksek vs (Not:Paratoner İmalatçısıyım işim bu). Ancak deniz kıyısı, kırsal alan, orman, bağ, bahçe, tarla gibi yerlerde üzerinde cep telefonu olmasa da insan vücudu çok iyi bir iletken olduğu için risk altındadır. Öyle ki, uzağa düşen bir yıldırım deşarjında bile bu deşarjın toprakta sönmesi sırasında ayaktan bile yıldırım deşarjına maruz kalınabilir (Bkz: Stadyumlar) .

17.05.2018

ev gereçleri hariç tüm elektronik iptal edilsin bence..

17.05.2018

orta çağa da dönelim mi?

17.05.2018

açık alandaysanız kuru kalmaya çalışın ıslak insan bedeni iyi bir iletkendir...araçtaysanız inmeyin araçların içi güvenlidir.(traktör motosiklet gibi açık araçlar hariç ) telefonunuz u da kapatın ya da uçak moduna alın

TÜM YORUMLARI OKU (4)