Cenazede Başsağlığına Gelenlere Hizmet Etmekten Yakınan Twitter Kullanıcısına Gelen Cevaplar!

Geçmiş yıllardan bu yana cenazesi olan ailelerin cenaze evlerine gelen kişilere hizmet etmesi ve birçok absürt olayla karşılaşmaları sık sık gündem konusu olan bir durum haline geldi. Bir Twitter kullanıcısı da bu duruma tepki göstererek yakındı. 

Detaylar için 👇

Bu geleneğin neden var olduğunu tartışmaktan bu geleneğin artık olmamasını isteyen birçok birey bulunuyor.

İçinde bulundukları durum ve  yaşadıkları olaylar karşısında tersini düşünmelerini beklemek çok da rasyonel görünmüyor. Aslına bakılırsa eski zamanlarda söylenenlere göre cenaze evlerine taziyelerini bildirmeye gelen insanlar cenazeleri olan aileye gıda başta olmak üzere çeşitli eşyalar getirirdi.

Yemekleri, cenazesi olan aile değil ziyarete gelen bireyler ve aileleri yaparak getirir zor günlerinde yas tutan aileye bir nebze de olsa yardımda, teselli de bulunmaya çalışırlardı.

Bu durum günümüzde daha farklı yerlere doğru everilse de cenaze evine taziye için gelen her birey için aynı genellemede bulunmak ne doğru ne de yanlıştır diyebiliriz. Ancak gündemden düşmemesi de cenaze evinde yapılan hizmet konusuna olumlu bakmayı pek de mümkün kılmıyor.

Aşağıdaki tweeti atan ve yine cenazesi olmasına karşın taziyeye gelen kişilere hizmet eden kullanıcının bu geleneği sorguladığını görmekteyiz:

Acısı taze olan bir kişinin yaşadığı aşağıdaki olay ise cenaze evinin taziyeye gelen bireylere hizmet etme konusuna ışık tutan bir bir örnek oluyor:

Yukarıdaki tweet üzerine benzer veya aynı durumları yaşayan ya da yaşamayan birçok insan bu paylaşımın altında cenaze evi geleneğine karşı görüşünü belirtmeye başladı:

#2

#3

Bu geleneğin çevreyle alakası olan bir durum da olabileceğini gösteren bir tweet örneği.

#4

#5

#6

Bu tweet ise cenazeye yemek götürmenin tek kriter olmadığı gösteren bir örnek olmakta.

#7

#8

Babasının Yasını Tutmak Yerine Cenazede Erkeklere Hizmet Etmesi İstenen Kadın ve Korkunç Yemek Geleneği
Yakınlarını Kaybettiklerinde İnsanların Şuursuz Tepkilerine Maruz Kalan Facebook Kullanıcıları Yaşadıklarını Anlatıyor
Başsağlığı Dilemek İçin Gidilen Cenaze Evlerinde Sergilenen 15 Uygunsuz Hareket

Popüler İçerikler

En Düşük Emekli Maaşı 14 Bin 469 TL'ye Yükseltildi
Atatürk'ün Okuduğu Bir Kitaba Krallarla İlgili Düştüğü Notu Görmelisiniz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2025'i 'Aile Yılı' Olarak İlan Etti
YORUMLAR
11.04.2022

Üstüne yazacak o kadar çok şey var ki. Güneydoğulu, Kafkas kökenli bir aileyiz. Ocak ayında abimi kaybettik. 45 yaşında gencecik gitti abicim benim. 11 gün hastanede yoğun bakımdayken gelmeyen insanlar, taziye evine lahmacun, kavurma gömmek için akın ettiler. Evet, çevrenizde kalabalık olması yas sürecinde fayda sağlıyor lakin çay, mırra, su dağıtmaktan yas tutamadık. Asıl yasın ne olduğunu da o 3 günlük taziye bitip, kalabalık dağılınca anladık. Kas ağrıları cabası. Bizim İnguşetyada ki akrabalarımızın taziyesi oldu, millet kazan kazan yemek pişirip geldi. Orada taziye sahibine su ikram ettirsen, evire çevire döverler adamı. Biz üç gün hizmet ettik. Sebebi? Ne ka Fatiha, O ka iyi. Ulan Fatihanın anlamını bilmeyen insanlar kalkıp birde din dersi vermez mi? Fatiha ölüm değil, yaşam suresidir. Bu adet acilen son bulmalı...

11.04.2022

Allah rahmet eylesin dostum.

11.04.2022

Pandemide en güzel şey bu yasaktı. İnsanlar yaslarını tutup, saçmalayanlarla görüşmek zorunda kalmıyordu.

11.04.2022

Kovucaksın böyle insanları evden . Basıcaksın siktiri. Hiç ayıbı olmaz bunun bence. İlk ayıbı yapan onlar çünkü

TÜM YORUMLARI OKU (23)