Cemil Çiçek'ten Sedat Peker Yorumu: 'Savcılar İddiaları Araştırmalı'

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker'in sosyal medyadan gündeme getirdiği vahim iddiaları DW Türkçe'ye değerlendirdi.

'Türkiye bu sıkıntıları, bu görüntüleri hak etmiyor' diyen Çiçek, 'En önemli mesele, devlete güven meselesidir. Devlete güven sarsılırsa bir çok şeyi yerli yerine oturtamazsınız. Devlete güven yoksa ne doğru dürüst kalkınma ne doğru dürüst demokrasi olur ne de başka türlü kökleşmiş sorunlar çözüme kavuşturulur. Bu nedenle kayıt dışı vurgusunu yapıyorum. Devletin bilgisi ya da denetimi dışında olanların hepsi kayıt dışıdır. Bilgisi var ve denetimi dışındaysa bu da aynı kapıya çıkar. Bu bir gün mafya örgütü olarak ortaya çıkar, bir gün de Gülen gibi dini cemaat terör örgütü olarak ortaya çıkar' dedi.

"Binde biri bile doğruya felaket"

Söz konusu iddialara ilişkin 'Binde biri bile doğruya felaket ve sıkıntıdır' diyen Çiçek, 'Binde birken önünü alamazsanız, bu yüzde bir, sonra onda bir olur sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış' ifadelerini kullandı.

Savcıların harekete geçip gereğini yapmaları gerektiğini vurgulayan Çiçek, 'Devlete güveni sağlamak açısından bu gereklidir. Bu boyuttaki iddiaları savcılar araştıracak, gerçek neyse ortaya çıkartacaktır. Suç teşkil eden bir şey varsa, evvela yargı makamlarının harekete geçmesi lazım. Bu bahseliden konular şikayete bağlı suçlar değil. Ceza hukukumuzda şikayete bağlı suçların sayısı Avrupa Birliği süreciyle alakalı olarak azaltılmıştır. Savcılar, bu iddialar hakkında haberdar oldukları an itibariyle, bu iddialarla ilgili soruşturma başlatmaları gerekiyor. Basında yeteri kadar yer buldu, görmüşlerdir… Suç varsa iddianame tanzim edilir, suç yoksa takipsizlik kararı verir. İddialar doğru değilse de elbette biz gereğinin yapıldığını görür, 'yalanmış esası yokmuş' deriz. Ama yargının görevini yerine getirmesi gerekir' değerlendirmesinde bulundu.

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
12.05.2021

Savcılar meşgul dayı. İmamoğlu bacak bacak üstüne atıp oturmuş mu onu araştırıyorlar.

12.05.2021

Heveslenmeyin, muhalif bir isim hakkında iddiada bulunursa ona soruşturma açar tarafsız!!! savcılar. Ona zemin hazırlıyor.

12.05.2021

Savcılar mı dedi bu.? Esnaf kefalet kooperatif il müdürü daha iyi olur bence. Hangi başaklı savcı, hangi hakim yapacak bunu?? Cemil bey siz Türkiyeyi demokratik kongo veya yemen gibi mi sandınız? Bence evet....

TÜM YORUMLARI OKU (4)