Cemal Kaşıkçı İddiaları İçin Suudilerden Yanıt: 'Reformlarımızı Çekemiyorlar'

Suudi medyasında, Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Cemal Kaşıkçı hakkındaki iddialara ilişkin 'dış mihrakların işi' ve 'reformlarımızı çekemiyorlar' yorumları paylaşıldı.

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'dan bir süredir haber alınamaması üzerine, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim'den bu yana kayıp 👇

Kayıp Gazeteciden Hâlâ Haber Yok: Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldı

Suudi basınında, Kaşıkçı hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin Türkiye ve Katar medyasının bir 'karalama kampanyası' olduğu düşüncesi öne çıktı

DW'nin haberine göre, olaya ilişkin gizem sürerken, Suudi TV kanalları ve internet sitelerinde Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ya da kaçırıldığına dönük iddiaların Suudi Arabistan'a karşı bir iftira kampanyası olduğu yönünde bir düşünce hakim. 

Rivayetlerin arkasındaki dış mihrakların Türkiye ve Katar olduğu öne sürülürken, Suudi medyasında Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından çıkmasına ilişkin bir belge ya da bilgi yer almıyor.

'Türk medyası normal Suudi turistlerin fotoğraflarını yayınladı'

El Arabiye, '15 kişilik suikast timi' başlığıyla yayınlanan Sabah gazetesi haberine atfen normal turistlerin fotoğraflarının yayınlandığını iddia etti.

'Suudi reformlarına karşı Türk-Katar medyasının propagandası'

Suudi medyasında hakim diğer bir düşünce de, Suudi Arabistan'ı hedef alan iddiaların 'reform hareketine' bir muhalefet. Arab News'de Abdurrahman Raşid imzalı bir yazıda bölgedeki en güçlü reform hareketini gerçekleştiren Suudi Arabistan'a karşı verilen bir savaş olarak nitelenen 'iddialar', Yeni Suudi Arabistan Projesine muhalefet olarak tanımlanıyor.

Akıbeti hakkında bir gelişme olmayan Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın bilgisi ve kontrolünde konsoloslukta öldürüldüğü iddiaları ile ilgili genel kanı Türk-Katar medyası propagandası olduğu yönünde.

Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddiasını ilk olarak Reuters, polis kaynaklara dayanarak paylaşmıştı

Reuters: 'Türk Polisi Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Öldürüldüğünü Düşünüyor'

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR
12.10.2018

Kendi silahımızla vurulduk😂

13.10.2018

olmeden once araplarin dis mihraki da olduk iyimi..

12.10.2018

evet. sizi kiskaniyoruz😂😂😂

TÜM YORUMLARI OKU (17)