Cem Kınay Yazio: Gezginin Yeni Şifreleri 2021

Yeni nesil gezgin var artık, daha dijital, daha akıllı, daha çok deneyimleme istiyor, keşfetmek ve heyecanlanmak istiyor.

O gezgini tanımak, anlamak lazım.

Peki ilk yazımda bahsettiğim trendlere ilaveten başka ne değişiklikler bekliyor bizi gelecekte?

1) Augmented Reality = Güçlendirilmiş Gerçeklik

2020 yılı internetle olan etkileşimlerimizde mutlak bir değişikliği ve güçlendirilmiş bir realiteye (AR)=Augmented Reality yönelik olan bir yıl oldu. Arabalarımızdan alışveriş yapabileceğiz ve satın almaya karar vermeden önce yuvamızda satın alacağımız mobilyaların nasıl duracağını görsel olarak hayal edebileceğiz. Seyahatlerimize karar verirken en etkileneceğimiz pazarlama yolu işte bu olacak gelecekte.

2) Artificial Intelligence = Yapay Zekâ

İnsan gibi davranışlar sergileme, sayısal mantık yürütme, hareket, konuşma ve ses algılama gibi birçok yeteneğe sahip yazılımsal ve donanımsal sistemler bütünüdür.

Şimdi teknoloji devleri AR'yi ana akım haline getiriyor.

Teknoloji devleri, AR'nin geleceğine sahip olmak için mücadele ediyor ve günlük mobil kullanımımıza dâhil etmeyi amaçlayan bir dizi araç başlatıyor.

 3) Blockchain

Şifrelenmiş işlem takibi sağlayan dağıtık bir veri tabanıdır. Aracısız her kullanıcı ağa bağlanabilir, yeni işlemler gönderebilir, işlemleri doğrulayabilir.

Aman bu gelişmeleri takip edin.

4) Dünyada Yeni Dil: Mesaj

Sosyal medyanın yeni tanıtımı: Mesajlaşma 

%75 Smartphone kullanıyor ve bu oran gün geçtikçe artıyor.

5) Yeni Nesil Emojilerle İletişim Kuruyor

Harward Business’e göre emojiler ve semboller özellikle son yıllarda yazılı iletişimde sıklıkla kullanılan resim karakterleri veya resim yazıları. Yazılı mesajlarda, kelimeler veya cümlelerin yerine duyguları ve tutumları ifade etmek için enformel bir yol sunuyor. Aynı zamanda görsel olarak da kişileri güdüleyici ve kişilerarası etkileşimde duygusal ifadeyi yansıtıcı nitelikte. Hatta modern hiyeroglif olarak da anılıyor. Bir emojinin gerçek anlamını ortaya koyması, fiziksel bir objeye olan benzerliğiyle meydana geliyor.

Emojiler, 1990’lı yılların sonunda ilk defa Japonya’da yaratılmış olsalar da 2011’den itibaren Iphone’da yer almalarıyla birlikte popüler olmaya başladılar.

6) Video

Video iletişimin yeni dili.

Ülkeler, şehirler, oteller, müzeler, lokantalar video aracılığı ile hikayeler anlatmayı öğreniyorlar.

7) Instagrammable 

Artık yaptığımız, tasarladığımız her şeyi Instagrammable, yani sosyal medyada paylaşılır şekilde düşünüyoruz.

Herkes, her şey özellikle Instagram'da.

Başarı Instagram'daki beğenilme ile ölçülüyor.

Dünyanın en iyi otelleri, şehirleri, lokantaları Instagram'da sıralamada yeri var ise popüler, yoksa değil.

8) Yeni Trendsetterler Var Artık

Dünya artık platformlar dünyası. Platformlar kral

Google, Facebook, Amazon ve Apple, Netflix, Disney gibi platformlar dijital dünyanın liderleri ve yeni trendleri onlar yaratıyor, sürdürüyor ve sonlandırıyor.

Araştırmaya da en çok para onlar harcıyor, en çok data onlarda, nefes alışımızı bile bazen onlar bizden daha iyi biliyor.

 

9) BIG DATA=Büyük Veri

Son yıllarda üretilen verinin hızla artması, birçok sektörü internete yönlendirmiştir. O kadar hızlı genişlemiştir ki bu hacim, bunu tanımlamak ve önemini de vurgulamak için Büyük Veri = Big Data kavramı oluşturuldu.

Yazılımlar aracılığı ile analiz edilen bu datalar detaylı bilgiler ve pazarlama için kullanılmaktadır.

Veri yeni petrol.

10) 5G

Beşinci nesil cep telefonu şebekeleri   2021 -2023 yılları arasında gelişecek.

2009'da devreye giren 4G'nin yerine geçecek olan 5G'nin teknik standartları henüz kesinleşmedi, ancak saniyede 10 gigabit veri aktarmayla 4G'den 100 kat daha hızlı olması bekleniyor. Tam uzunlukta bir HD filmin indirilmesi yalnızca birkaç saniye alacak. 5G, araçlardan, buzdolabına, trafik ışıklarına cihazların anlık olarak büyük miktarda veri gönderip almasına izin vererek internet için adeta devrim niteliğinde olacak.

Apple, Nokia, Samsung, Verizon ve Ericsson gibi markaların hepsi 5G araştırmaları üzerinde çalışıyorlar. Çinli cihaz üreticisi Huawei, önde gelen Hintli şirketlerle ortaklaşa 5G yenilikleri geliştirmek için görüşmelerde bulunuyor. İsveç'te Ericsson, Vietnam hükümet yetkilileri ile ortaklık kurarak geçtiğimiz günlerde 5G'nin enerji, üretim, sağlık ve ulaşım gibi sektörleri nasıl dönüştürebileceğini göstermek için bir gösteri düzenledi.

11) Holografik Toplantılar

Çalışanlar arasındaki iletişim yüz yüze yerine holografik toplantılarla olacak.

Bu teknoloji zaten hızla gelişiyor.

Holografik conciergeler olacak.  Ve yıllar geçtikçe bu teknoloji daha da geliştirilecek. 5Gde, daha erişilebilir hale getirecek herkesi.

12) Yeni Sürdürülebilirlik

 Wunderman Thompson Intelligence’ın Yeni Sürdürülebilirlik “Yenilenme” raporundaki araştırmaya göre, gezginlerin%80'i sürdürülebilir olmayı vaat eden bir tatile, %88'i ise kaldığı otel yerel zanaatkârları, tedarikçileri ve ürünleri kullandığında ilgilenecek.

Bu yüzden, aşırı yoğunluğun ikonik turistik mekanları ve kültürel miras alanlarını tehlikeye atması şaşırtıcı değil. Tüketicilerin tatil yapma şekillerinde gözle görülür bir değişiklik var. Şimdi, gezginler sadece benzersiz deneyimlere sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda yerel ekonomilere katkı ve destek sağlamak ve gelenekleri korumak için bilinçli olarak gözden kaçan veya az bilinen hedefleri arıyorlar.

Seyahat sektöründe dünya çapında pek çok marka var ve aynı zamanda birçok alışkanlık da var…

Ama bu yeni dünya en çok seyahat sektörü etkiliyor, çünkü artık insanlar daha fazla görüyor, daha fazla okuyor, daha fazla iletişim kuruyor, daha fazla bilgi yayılıyor… ve her gün daha fazla ve daha hızlı yapıyorlar bütün bunları insanlar.

İnsanlar fırsatları, coğrafyayı, koşulları çok kolayca öğrenebilirler.

Onları anlarsak, tanırsak şansımız var.

Yeni yaklaşım eski, yeni ve bir sonraki yeniyi anlamak, onları birleştirmek.

Sadece kulaklarla değil duygularla konuşmak ve aynı anda duymak,

Duyguları teşvik etmek ve sonra ihtiyaçlarını karşılamak ve onları heyecanlandırmak.

Devamı var….

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt