Celal Şengör Yine Sosyal Medyanın Gündeminde: 'Carl Sagan'ı Tanıdım, Sahtekarın Biriydi'

Yaptığı açıklamalarla özellikle sosyal medyada gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, konuk olduğu bir YouTube kanalında Cosmos isimli belgeseli ile tanınan popüler bilimin öncülerinden Carl Sagan hakkında yorum yaptı. Cosmos'u izlemediğini belirten Şengör, 'Ben Carl Sagan'ı tanıdım, sahtekarın biriydi. Arkası boş bir adamdı' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Celal Şengör, en son organ bağışı hakkındaki açıklamasıyla tepki çekmişti👇

Prof. Dr. Celal Şengör: 'Mezara Gömülmeyi Ben Doğru Bulmuyorum Hatta Aptalca Buluyorum'

Şengör, Bilimin Ucunda isimli YouTube kanalına konuk oldu.

Katıldığı programda, konu Carl Sagan'ın yazımında yer alıp sunduğu Cosmos'a (Kozmos) gelince jeoloji profesörü Şengör, sunucuya 'Sen Cosmos'un ne tarafını izledin?' diye sorup sunucunun 'İkisini de izledim' cevabını vermesi üzerine Sagan'ın sahtekarın biri olduğunu söyledi. Şengör, Sagan için şu ifadeleri kullandı:

'Çünkü ben Carl Sagan'ı tanıdım. Sahtekarın biriydi. Vallahi sahtekarın biriydi. Çok popüler, satış müthiş. Arkası boş bir adamdı ama onu söyleyeyim.'

Şengör'ün Sagan hakkındaki sözleri sosyal medyanın da gündeminde...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakabilirsiniz👇

Ekranların Ratingi Yüksek Profesörlerinden Celal Şengör'ün Farklı Kesimlerden Tepki Çekmiş 11 Açıklaması

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
07.02.2019

Celal hoca ne kadar iyi bir bilim insanı olsa da düşüncelerini dışarı aktarmakta kimi zaman sorun yaşıyor. Carl Sagan bilime karşı sık sık romantik bakış açısı ile tanınan birisi, ("hepimiz yıldız tozuyuz" gibisinden, popülist lafları gibi) belki bunu eleştirmek istemiştir. Ayrıca "gündeme gelmeye, para kazanmaya çalışıyor" gibi ahmakça iddialarınızı çemkirmeden önce, Celal Şengör'ün aileden milyoner olduğunu da anımsayın bence. Sonuçta Carl Sagan da bir insan, özellikle akademi camiasında bu tarz eleştiriler sık sık yapılır. Neden böyle bir şeyi yaygara kopararak, insanları gaza getirircesine sunuyorsunuz? aydınından cahiline neden bu ülkede ki hiçbir insan hiçbir şekilde eleştiri kabul etmiyor anlamadım gitti. Eleştirinin nereye olduğuna bakıp ona göre bir yanıt verin.

Pasif Kullanıcı
07.02.2019

Carl Sagan'ın dönemi ile kendisinin şu an televizyona çıkıp saçma sapan açıklamalar yaptığı dönem aynı değil.Carl Sagan insanların hayatına bilimi az ya da çok öyle ya da böyle soktu.Sahtekar değil Carl Sagan sıradan bir insan için bile ağır bir itham.Bilimin sıradan insanlara sayıları formülleri dayatarak akademik terimlerle anlatılamayacağını bildiği için söylediğiniz gibi romantik ama asla bilimin dışına çıkmayan bir dil kullandı.Eğer söylemek istediği şey farklı bir şey olsaydı söyleyebilirdi,bu tarz bir açıklamayı ilk defa yapışı değil.

08.02.2019

turkiyede buyuk adam kultu var. prof olmus, doktor olmus, buyuk sanatci olmus belli bir konuma gelmis kisileri evliya peygamber gibi goruyoruz, insani zaaflar gostermeden her konuda mutlak bilgelik dagitmalarini umuyoruz. sonra bir yerde sacma bosbogaz konustugunda, yada karisini aldatip bir yerde genc kizlarla basildiklarinda sasiriyoruz, kiniyoruz. oncelikle unutmamak gerekki ne kadar egitim almis, kariyer yapmis olursa olsun onlarda insan. insani zaaflari sacmaliklari olacaktir, aralarinda garip marjinal aykiri goruslere sahip olanlari her zaman cikacaktir. celal hoca kendi alaninda cok basarili, kariyeli tartisilmaz biri ama belliki oda bu buyuk adam kultunun etkisinde herseyin ben bilirim edasiyla nereye gittigini dusunmeden aklina geleni soyluyor. ilber hocada bazen ayni etkiyle cizgiyi asan soylemlerde bulunuyor ama herkez seni her konuda yetkin, tarikat lideriymis gibi gorurken kendini buna kaptirmamasida zor is yani.

08.02.2019

Prof. Dr. Celal Şengör, belki de bu ülkenin yetiştirdiği en iyi 5 profesörden biridir. Bilgisi tartışılamaz. Ukala olacak tabi, sönük birisi zaten bu seviyeye gelemezdi. O kadar 3 saat bilim anlatmış, sadece 1 cümlesi yüzünden bu kadar saçma yorumlar olması talihsizlik bence... Adam dinsizmiş, kılmış, ukalaymış, bana ne! Evlenmeyeceğiz adamla! İstediğimiz tek şey bilgisi! Onu da çok güzel şekilde anlatmış. Gerisi yalan...

TÜM YORUMLARI OKU (34)