Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"

Prof. Dr. Celal Şengör ve İlber Ortaylı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Celal Şengör, Tekin'i 'Liseye kadar din dersi doldurdu. Evrimi ayıklıyor, fizik dersini ayıklıyor.  Suyu çıkar, bunu anlatamıyoruz bu herife' sözleriyle hedef aldı. İlber Ortaylı ise Tekin'in görev süresinin kısa olacağı imasında bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın 'siyasal ve ideolojik' olduğu eleştirileri nedeniyle bir süredir gündemdeydi.

Türkiye'nin önde gelen aydınlarından Prof.Dr. İlber Ortaylı ve Celal Şengör'ün Fatih Altaylı'nın programında Yusuf Tekin için kullandığı ifadeler ise bir kez daha gündem oldu.

Celal Şengör, Yusuf Tekin için "Liseye kadar din dersi doldurdu. Evrimi ayıklıyor, fizik dersini ayıklıyor. Suyu çıkar, bunu anlatamıyoruz bu herife” ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı ise bu sözlere, "Anlatmana gerek yok zaten, 1.5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek" diyerek karşılık verdi.

İşte o anlar 👇

Diyarbakırlı Rojin'den 3 Gündür Haber Yok: Telefon ve Kulaklığı Bulundu, Aile İsyan Etti!
Yüzde 25 Sınırı Kalkmıştı: İstanbul'da En Ucuz Kiraya Sahip 3 İlçe Belli Oldu!
Kılıçlı Yemin Soruşturması: Genç Atatürkçü Teğmenler Ordudan Atılabilir!

Popüler İçerikler

Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
Yayladere Dört Gözle Onu Bekliyordu: Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Bingöl'deki Görevine Başlamadı!
Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
YORUMLAR
29.09.2024

Kabile yasalarını öven bir şeyin yaptığı müfredat en fazla bu kadar olur. AKP, akıl ve bilimin olduğu yerde barınamayacağı için bu Yeşil Kuşak artığı siyasi hareketin bir şeyi düzeltmesini beklemesin kimse.

29.09.2024

Çok yazık gerçekten markette çırak dahi olamayacak insanları nasıl mevkilere getiriyorlar inanılır gibi değil. Celal emmi ile İlber emmi de sonuna kadar haklı.

29.09.2024

milli eğitim bakanlığının millisi gideli yıllar oluyor.Adını dini eğitim bakanlığı yaparlar yakındır.

TÜM YORUMLARI OKU (25)