Celal Şengör'ün Dayısı Türkiye'deki İki Ünlü Markanın Kurucusu Çıktı: 'Hocam Sizde Ne Dayı Varmış!'

Katıldığı YouTube programında 'paranın icadı ve kullanımı' ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Celal Şengör, dayısı Semih Sipahioğlu'nun Tamek ve Fruko Gazoz markasının kurucusu olduğunu söyledi.

KAFA TV isimli YouTube programında 'Para İcat Edilmeseydi Ne Olurdu?' sorusuna yanıt verdi. Paranın alışveriş sistemindeki kullanımı ile ilgili bilgi veren Şengör, ailesiyle ilgili de yeni bir detay paylaştı.

Dedesinin nakliye işiyle uğraştığını söyleyen Şengör, dayısı Semih Sipahioğlu'nun Türkiye'deki iki büyük firmanın kurucusu olduğunu söyledi.

1950'li yılların ortasında 'Kadınlar ileride çalışacak' diyerek konserve üretim merkezi kurmak isteyen Sipahioğlu'nun Tamek'i kurduğunu söyleyen Şengör, sunucunun 'Kuran dayınız mı?' sorusuna 'Tabi, ileride holding oluyor' yanıtını verdi.

1959 yılına gelindiğinde dayısı Sipahioğlu'nun bir meyve suyu ve gazoz üretme fikrini ortaya attığını söyleyen Şengör, 'Dayım ilk defa Türkiye'de yaygın satılan gazoz markası olan Fruko markasını ortaya çıkarıyor' dedi.

Fruko gazozu çok sevdiğini söyleyen sunucu, Şengör'e 'Hocam sizde ne dayı varmış! İsmi nasıl aklına gelmiş?' sorusunu yöneltiyor. Şengör ise 'Fruit Company- Fruko' yanıtını veriyor. (Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz👇)

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
06.02.2024

Canım hocam, papyonlu kekim; ömrün uzun olsun. 🩵

07.02.2024

😂😂😂 Adnan Oktar aklıma geldi bu yoruma.

07.02.2024

tamek şişe meyve suyu, gelmiş geçmiş en iyi meyve suyudur

06.02.2024

adamın tipi zaten diyor ben tasakliyim

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ