Celal Şengör: 'Türkiye, Afganistan'dır, Gördüğüm En İlkel Ülkelerden Birisi'

Celal Şengör'ün 2019 yılında söylediği sözler yeniden gündem oldu.

2019 Ocak ayında katıldığı bir radyo programında konuşan Celal Şengör o zamanlar, "Türkiye Afganistan’dır, benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir" demişti.

Yavuz Oğhan’ın sunduğu ‘Bidebunudinle’ programında konuşan Şengör şunları söylemişti:

'Türkiye’de bikini giyilmesi, Mercedes’e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan'dır, benim gördüğüm en ilkel nüfuslardan birine sahip. Ben Antartika hariç her yeri gördüm, çalıştım buralarda… Türkiye’de 1000 senedir adam gibi eğitim yok. Siz bu toplumdan ne bekliyorsunuz?” 

İşte yeniden gündem olan Celal Şengör'ün o sözleri:

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
08.03.2021

Mercedes'e biz binmiyoruz zaten. Diyanet İşleri Başkanı biniyor.

08.03.2021

Doğru söylemiş. Ülkede hâlâ toplumsal cinsiyet eşitliği yok,hâlâ erkeklerimiz daha "üstün" olduklarını düşünüyorlar. Kadın haklarını savunan erkeklere "meriç" falan deniliyor,aşağılanıyorlar. Sanki erkek olmak yüksek bir mertebeymiş gibi görülürken kadın olmak ise aşağılık bir şeymiş gibi görülüyor. Erkekler hâlâ istediği şeyleri yapmaya sahip ama kadınlar değil. Kadınlar yaparsa ağır hakaretlere uğruyor kezban oluyor kevaşe oluyor ama erkek yaparsa "adam" oluyor. Bu ilkel bir toplum olduğumuzun en büyük kanıtıdır bence. Avrupa,Amerika bu konuları bilmem kaç yıl önce aştı ama bizim ülke hâlâ aşamadı. Aşamamasının sebebide ülkemizdeki egolu,kendini üstün sanan,feministliği kötü gören,eşitliği kabul etmeyen ve aslan oğlum diye büyütülen erkekler yüzündendir. Bu erkeklerdende milyonlarca var ülkemizde. Benim düşüncem ilk önce erkeklere bu konuda eğitim verilmelidir yoksa bu hep böyle gidecek.

08.03.2021

Her sözü çok doğru insanlar çok kalitesiz ülkemizde

TÜM YORUMLARI OKU (56)