Celal Şengör "Köy Enstitüleri Kapatılmasaydı Ne Olurdu?" Sorusunu Yanıtladı: "Türkiye Bir Avusturya Olurdu"

Türkiye'nin eğitim tarihinde önemli bir yere sahip olan Köy Enstitüleri, toplumun temel taşı olan köylerin kalkınmasına yönelik bir adımdı. Bu enstitüler, köylü gençlere hem akademik hem de pratik bilgiler sunarak onları hayata hazırlıyordu. Köy Enstitüleri'nin temel amacı, köylerin sosyal ve ekonomik yapılarını güçlendirmek ve köylerde yaşayan gençlerin eğitim seviyelerini yükseltmekti. Bu sayede köylerde yaşayan gençler, kendi topluluklarının kalkınmasına katkıda bulunabilecek bilgi ve becerilere sahip oluyorlardı. Bu enstitüler, köylerin kalkınmasında önemli bir rol oynayarak, Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısının gelişimine katkıda bulunmuştur.

Prof.Dr. Celal Şengör'e KAFA TV isimli Youtube kanalında yayınlanan Olmasaydı Ne Olurdu isimli programda Candaş Tolga Işık, "Köy Enstitüleri kapatılmasaydı ne olurdu?" sorususu sordu.

"Türkiye bugün bir İngiltere, bir Almanya olamasa da minimum bir Avusturya olurdu." cevabı, ülkemizin eğitim sistemi hakkında düşündürdü.

İşte o video;

👇

👇

👇

👇

👇

Bu videolar da ilginizi çekebilir;

Tüm Ülkeyi Şoke Etmişti: Doktorlara Şişli Etfal'in Ortasına Tuvaletini Yapan Teyzenin Görüntüleri İzletildi

👇

Bentley vs TOGG! Bir Kadın Meşhur Bentley Reklamının TOGG Versiyonunu Çekti

👇

İlber Ortaylı Almanya'nın Haftada 4 Gün Çalışma Düzenine Geçme Kararını Yorumladı: "Onlar Yatmayı Beceremez"

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
07.03.2024

Ben bunun için söylerim Adnan Menderes vatan hainidir. Köy ağalarını tavlamak ve köylüler üzerinde ağaların baskısını kurmak suretiyle kırsalı kendisine oy vermeye zorlamak... İşte bu apaçık vatana ihanettir. Adnan Menderes vatan hainidir yatacak yeri de yoktur ateşi bol olsun.

08.03.2024

yoksa neden,eğitim seviyesi arttıkça tüyleri diken diken olsun ki?

Pasif Kullanıcı
07.03.2024

Türkiye Avusturya’dan çok Ortadoğu ülkesine dönmüş durumda😡😡🤦🏻‍♀️

07.03.2024

Öyle bir kalkınma sağlayacaktı ki, öyle görülmemiş bir gelişme atağıydı ki dillere destandı. Köylerdeki ağalar ve onların şehirlerdeki sahipleri taş koydu elbette. Kimsenin gözü açılmamalı, marabalıktan başka birşey yapmamalıydı köylü. Resim, müzik, heykel, tarım kültürü, sosyoloji, psikoloji, ticaret, tiyatro, mutfak kültürü, dans bilmemeliydi. Kilidi vurdular kapılarına, anarşi yuvası dendi. Bırak dünya klasiklerini anlamayı, okuma yazma bile bilmemeliydi köylü. Öyle bir reformmuş ki, öyle güzel vermiş ki meyvelerini kısa sürede, nasıl korktularsa artık ikinci dünya savaşı sırasında maddi yardım yapacak olan Abd’nin bu enstitüleri kapatma şartı koştuğu söylenir. İsmet İnönü ilk etapta reddetmiş ama sonrası malum.

07.03.2024

Evet Adnan Menderes denen zat yüzünden. Bu ülkenin bu hale gelmesine zemin hazırlığı bu adam. Ekonomiye, eğitime, ülke gelişimine katkıda bulunacak atılan her tohuma ilk darbeyi vurdu. AKP bunların uzantısı.

TÜM YORUMLARI OKU (15)