Çekya İstanbul Sözleşmesi’nin Onaylanmasına Karşı Oy Kullandı

Çekya, İstanbul Sözleşmesi'ni onaylama konusunda karşıt bir tutum sergileyerek, bu anlaşmanın onaylanmasına yönelik oy kullanımında ret yönünde bir tavır aldı.

Çekya'nın yasama organı olan Çekya Parlamentosu'nun üst meclisinde gerçekleştirilen oylama sonucunda, İstanbul Sözleşmesi'ne onay verilmedi.

Bu önemli toplantıda, toplamda 71 senatörün katılımıyla yapılan oylamada İstanbul Sözleşmesi'ni destekleyenlerin sayısı sadece 34 olarak kaydedildi. İstanbul Sözleşmesi, parlamentonun üst kanadı tarafından kabul görmedi.

Çekya'da İstanbul Sözleşmesi'nin getirdiği tartışmalar, oplumda kadın ve erkek rollerinin geleneksel çizgilerini aşan bir etki yaratmıştı.

Muhafazakar kesim, bu belgenin toplumsal cinsiyet rollerini sorguladığını ve bu durumun kadına yönelik şiddeti azaltmada başarısız olduğunu iddia ediyordu.

Anlaşmayı reddeden 37 oy ile birlikte Çekya da İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etmeyen ülkelerden biri olarak kayıtlara geçti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

TRT, Ekrem İmamoğlu'na Ambargo mu Uyguluyor? "İBB'nin Reklamlarını Parasıyla Bile Yayınlamıyorlar"
Hikmet Taşdemir Kimdir? Yeşilçam'ın 'Kötü Adamı' Hikmet Taşdemir Neden Öldü?
İzmir'de Zorla Girdiği Evde 12 Yaşındaki Çocuğu Öldüren Suriyeli Uyruklu Saldırgan Tutuklandı

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
YORUMLAR

Türkiye İstanbul sözleşmesini rüyasında görür artık İstanbul sözleşmesi kadar pis bir sözleşme yok İstanbul sözleşmesiyle kadın cinayetleri arttı kısacası art niyetli kadınlar bu sözleşmeyi kullanarak kavga çıkarıyorlar ve kendi yuvalarını kendileri bozuyorlar hem kendi hemde adamın başını yakıyorlar

26.01.2024

Daha yüzündeki ince kılların sakala dönüşmemiş genç insan boşversene sen ne takıyorsun böyle şeyleri kafana. Git gençliği yaşa kaç kere genç olucaksın

25.01.2024

ne kötü başlıklar atıyorsunuz yahu.. daha temiz, açık, net Türkçe cümleler kursanıza. Ben olsam eski adıyla Çek Cumhuriyeti olarak bilinen vs vs gibi bir şey de eklerdim. İlginç haber, kötü sunum.. Bence....

25.01.2024

Cinsiyet eşitliğine inanan kimsenin kabul etmemesi gereken saçma bir anlaşma.

26.01.2024

Şiddeti kadına, soktora, astronota diye kategorize ederek çözemezsiniz. Şiddet şiddettir, kime karşı yapılırsa yapılsın aynı şekilde cezalandırılmalıdır. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanun, tarlada, fabrikada, kırsalda gerçekten ihtiyacı olan insanların hiçbir derdine derman olamadığı gibi zaten kendini savumakta sıkıntısı olmayan, art niyetli, işgüzar kadınların elinde bildiğin silaha dönüştü.

TÜM YORUMLARI OKU (13)