Çek Cumhuriyeti, Brezilya'yı Rahat Devirdi

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti, Brezilya'yı 68-55 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Brezilya, Pacheco ve Souza ile sayılar bulurken, Çek Cumhuriyeti, Burgrova, Elhotova ve Viteckova ile etkili oldu ve 5. dakikaya 8-5 önde girdi. Hücumda yüksek şut yüzdesi yakalayan Çek Cumhuriyeti, özellikle Viteckova ve Bartanova'nın sayılarıyla 9-2'lik seri bularak ilk çeyreği 17-7 üstün geçti.

2. periyoda da etkili giren Çek Cumhuriyeti, hem hücumda hem de savunmada rakibine oranla daha iyi bir görüntü sergileyerek, farkı daha da açtı ve 15. dakikaya 25-13 önde girdi. Souza ve Santos ile sayılar bulan rakibine Hanusova ve Viteckova ile karşılık veren Çek Cumhuriyeti, soyunma odasına 27-20 üstün gitti.

3. çeyrekte sert savunma yapan Çek Cumhuriyeti, hücumda da Viteckova ve Hanusova ile sayılar üretmeye devam ederek 13-4'lük seri buldu ve 25. dakikada farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 24-40. Rakibinin yaptığı tam saha baskıyı aşmakta zorlanmayan Çek Cumhuriyeti, final periyoduna 50-36 önde girdi.

4. periyodun ilk dakikalarından itibaren oyunun kontrolünü tamamen eline alan Çek Cumhuriyeti, rakibinin farkı kapatma çabalarına izin vermedi ve 34. dakikayı da 16 sayı farkla 56-40 üstün geçti. Hanusova ve Burgrova ile sayılar bulan Çek Cumhuriyeti, maçı 68-55 kazanarak şampiyonaya galibiyetle başladı.

Sporx

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!