Çay ve Kahve Tiryakilerini Sevindiren Haber: Kalp Sağlığına İyi Geliyor

Çin ve İsveçli bilim insanlarından çay ve kahve tiryakilerini sevindiren haber geldi. Bilim insanları, İngiltere Biobank verilerini incelediği çalışmada, kahve ve çayda bulunan kafeinin kalp sağlığına iyi geldiğini açıkladı.

Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism dergisinde yayımlandı. Yaptıkları bu araştırmaya göre düzenli olarak çay ve kahve tüketen kişilerde bazı hastalıkların görülme sıklığı önemli ölçüde azalıyor.

Araştırmaya göre, düzenli olarak kahve ve çay tüketen kişilerde hipertansiyon, felç, diyabet ve koroner kalp hastalığı gibi kardiyometabolik rahatsızlıkların gelişme riskinin düştüğü tespit edildi.

300'den fazla kişinin katıldığı ve 11 yıl boyunca takip edilen araştırmada, içilen kahve ve çay sayısına ilişkin dikkat çeken bir tespit yer aldı. Günde üç fincan kahve ya da beş fincan çay içen katılımcılar, bu hastalıklardan iki ya da daha fazlasına yakalanma riskini yüzde 40'tan fazla düşürüyor.

Katılımcılar, hiç kahve ve çay tüketmeyenlere göre daha iyi kardiyovasküler sağlık sonuçları elde etti. Ayrıca kafein tüketenlerin kan testlerinde daha düşük kolesterol ve iyileşmiş insülin direnci belirtileri görüldü. Çin'deki Soochow Üniversitesi'nden epidemiyolog Xujia Lu'nun liderlik ettiği ekip, "Bu bulgular, orta miktarda kahve veya kafein tüketimini teşvik etmenin kardiyometabolik hastalıkların önlenmesinde geniş kapsamlı yararlar sağlayabileceğini gösteriyor" dedi.

Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişme: Narin'in Taşındığı Çuvalların Serisi Nevzat'ın Evinde Çıktı
MEB Harekete Geçti: Kitaplara Yüzde 300 Zam Yapan 400 Özel Okula Ceza
Narin'in Ağabeyi Hakkında İddia: Malatya'dan Cinayet İçin mi Çağrıldı?
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
19.09.2024

Kim lan bu İsviçreli bilim insanları. İşiniz gücünüz yok mu? 60'lardan kalan çiçek çocuk musunuz? Bildim bileli işiniz gücünüz diş macunu, diş fırçası, onun kremi, bunun melhemi. Bunlarla uğraşana kadar, başka şeylere kafa yorsanız uzayda koloni kurardık.

19.09.2024

İsveçliymiş bunlar. Kahve sevdikleri için kendilerine pay çıkarmışlar. Çinliler de çay için dahil olmuşlar sanırım :) Ben yıllardır günlük ortalama 3-4 fincan kahve içerim ama kolesterolüm hiç düşmedi. Bunun için ilaç kullanmam gerekti.

19.09.2024

şu İsviçreli bilim adamları her şeye çare buldular ama Tayyip'ten nasıl kurtulacağımıza dair herhangi bir şey bildirmediler bize ya

19.09.2024

çayda emin değilim. kahvede hemfikirim her derde devadır:)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ