Çavuşoğlu: 'Tahliyelere Hazırız ama Şu Anda Hava Sahası Kapalı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'dan tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını belirterek 'Hazırız ama şu anda hava sahası kapalı.' dedi.

Ukrayna'da yaşanan gelişmelere ilişkin A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, Ukrayna'daki vatandaşlara güvenli yerlerde kalmaları çağrısı yaptı.

Çavuşoğlu, 'Biz vatandaşlarımızın tahliyesiyle ilgili çalışmaları başından beri yaptık. Hazırız ama şu anda hava sahası kapalı. Biz şubatın başından itibaren bu hazırlıkları yapmaya başladık. Yine yanılmıyorsam 14 Şubat'tı, özellikle o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı tek tek arayarak bu bölgeyi terk etmelerinde istedik.' dedi.

Rusya'nın ayrılıkçı iki bölgenin bağımsızlığını tanımasının ardından vatandaşlara bölgeden çıkma uyarısının yinelendiğini aktaran Çavuşoğlu, Türk Hava Yolları'nın ek bir sefer koyduğunu ancak bu seferin sadece 4 biletin satılması nedeniyle iptal olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, uçuşlarda boş koltukların bulunduğunu, özellikle öğrencilerin son ana kadar beklemek istediğini belirterek, 'Biz bu iş ciddiye bindikten sonra hava sahası açıksa havadan nasıl tahliye edeceğimizi THY'yle de konuştuk. Daha önce pandemi ve Afganistan'dan tahliyeler zamanında olduğu gibi THY'yle konuştuk, hazırlığımızı yaptık.' şeklinde konuştu.

'Polonya, Moldova ve Romanya tahliye edilecek Türklerden vize ve PCR testi istemeyecek'

Çavuşoğlu, karadan tahliye seçeneğinin de masada olduğunu vurgulayarak, 'Durum sakinleştiği zaman vatandaşlarımızı kara yoluyla Moldova‘ya Romanya’ya ve Polonya’ya götürebileceğiz. Deniz yolunda da özellikle Odessa bölgesinde şu anda çatışmalar var. Deniz trafiği de şu an kapalı. Biz, deniz trafiği açılırsa, deniz yoluyla tahliye çalışması da feribot şirketlerimizle yaptık.' ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki otobüs şirketleriyle kara yoluyla tahliye halinde anlaşmaların yapıldığını da kaydeden Çavuşoğlu, 'Biraz önce bahsettiğim ülkelerle görüştük, o ülkeler bizim vatandaşlarımızdan vize istemeyecek, PCR testi ya da aşı sertifikası da istemeyecek.' bilgisini paylaştı.

Ukrayna'da Mahsur Kalan Türk Öğrenciler: 'Acil Tahliye İstiyoruz'

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
24.02.2022

Sensin s….k utanmaz arlanmaz, devlet ne zamandır basbas bağırıyor terkedin diye tek tek ellerinden tutup hadi gidiyoruz mu diyecek, bi kere de kendi ülkenize düşmanlık yapmayın be

24.02.2022

bakın insanlar ülkeye düşmanlık yapmıyor sizin anlayamadiginiz sokomelli bir konudur bu. insanlar şuan ki hükümetten nefret ediyor. tek bir kişi tarafından seçilen ve hiç bir işi doğru yapmayan sürekli eveleyip geveleyen. hep olacak, olamadı, dua ediyoruz dua edelimlerden sıkıldı. hükümetle devlet arasındaki farkı araştırmanızı tavsiye ederim.

24.02.2022

Acaba geç mi kaldın ha s...k?? Bir işi de düzgün yapın...

24.02.2022

yanlış hatırlamıyorsam, yanılmıyorsam, yapacak, konuştuk, bekliyoruz ne kadar saçma sapan laf salatası yapmış. biz biliyorduk savaş cikacagini nasıl ciddiye almazsınız. dönün çağrısı net olmalıydı. açık kapı birakmadan. bir şeyi de yapın yahu.

25.02.2022

Nasıl bir dönün çağrısı yapılsın mesela, siz insanlara dersiniz ki ortam sıkıntılı, biz mağdur olmamanız için ek uçak seferleri organize ettik bir an önce dönün, koyulan ek seferlerdeki ilk uçağa 4 kişi bindi haberiniz var mı? Siz başka bir ülkede yaşam süren, öğrenci veya başka bir işle meşgul olan kimseyi zorlayamazsınız, göreviniz şudur, dönün tahliye için organizasyonu yaptık, o uçağa binmeye gelen yoksa kusura bakmayın siz devlet olarak, başka bir ülkede yaşayan sizin vatandaşınız olsa dahi kolundan tutup getiremezsiniz, bu o devletin egemenlik hakkına müdahaledir, bırakın bu romantizmi gerçeklere bakın

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ