Çavuşoğlu'ndan Mariupol'de Camiye Sığınan Türklerle İlgili Açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Mariupol kentindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nun kapanışında bir basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.

Bakan, 'Ukrayna'da camide bazı Türk vatandaşlarının mahsur kaldığı, caminin ya da yakın çevresinin bombalandığı yönünde iddialar var. Bu konuda bilginiz nedir?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı dün, Mariupol'de Türk vatandaşlarının da sığındığı caminin bombalandığını öne sürmüştü. 👇

Ukrayna'da İçinde Türklerin de Bulunduğu Camiye Roket Atıldı İddiası: Neler Biliniyor?

Çavuşoğlu: "Evet oradaki camide bizim vatandaşlarımız var"

Savaşın başladığı günden bu yana 14 bin 480 vatandaşın tahliye edildiğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

'Burada artık sokak çatışmasına döndüğü için savaş, vatandaşları çıkarmak çok riskli oluyor. O yüzden bir insani ateşkesin ve koridorun açılması gerekiyor. Bu konuyu her iki tarafla da görüşüyoruz. Maalesef koridorun ne tarafa açılacağına ilişkin anlaşabilmiş değiller. Başka bir problem daha var. Şehrin altyapısı tamamen gitmiş. Cep telefonları çalışmıyor. Uydu telefonuyla bile görüşmek çok zor. Evet oradaki camide bizim vatandaşlarımız var. Biz onlarla sahadaki kontaklarımızla teması sağlıyoruz. Dün caminin bombalandığına dair bir haber çıktı, daha sonra caminin imamı bunu doğrulamadı. Camiye çok uzak olmayan ama çok da yakın olmayan bir füzenin düştüğünü söyledi. Yani camide herhangi bir hasar yok. Ruslar burada kaç vatandaşımızın olduğunu da sormuşlardı, bu bilgileri de Ruslarla paylaştık. Sayın Lavrov ile Mariupol'den tahliye için destek istedim'

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi