Çavuşoğlu'ndan F-35 Açıklaması: ABD'ye Verilen Paralar Geri Alınabilecek mi?

Yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'F-35 alınmayacağına göre verdiğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor ya da yerine başka bir şey alınması gerekiyor' dedi.

Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

'Şu anda F-35'lerin alımı konusunda bir sıkıntı var. F-35 konusunda kongredeki durum, kongrenin de ikna edilmesi gerekiyor. Bazı konularda olumlu adımlar atarsak kongre de ılımlı olur. F-35 alınmayacağına göre verdiğimiz paranın geri ödenmesi gerekiyor ya da yerine başka bir şey alınması gerekiyor.'

Çavuşoğlu, Mısır lle normalleşme için görüşmelerin sürdüğünü aktardı...

Çavuşoğlu, Mısır ile ilişkiler hakkındaki soruyu 'Mısır ile diyaloğumuz devam ediyor, değişik kanallar aracılığıyla görüşmeler devam ediyor. Sayın Şükri ile görüşebiliriz, herhangi bir durum olduğunda telefonla görüşüyoruz kişisel olarak diyaloğumuz var. Deniz yetki alanları anlaşması konusunda Mısır bizimle bir anlaşma imzalarsa çok daha yetki elde edecek Akdeniz'de. Önce bir ilişkileri yoluna koyalım. Mısır'da daha fazla yetki elde edeceğini biliyor, gayri resmi görüşmeler oldu ama daha resmi bir görüşme olmadı.'

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
YORUMLAR
27.12.2021

Parasını verdiği uçağı alamayan, aldığı s-400'leri hangarlarda tutan, Cuma namazını Şam'da kılacağız diye çıkıp, Süleyman Şah türbesini taşıyan, bu da yetmezmiş gibi milyonlarca mülteciyi ülkeye dolduran bu dış politika kimin eseri acaba?

bırak parayı geri almayı,adamlar bizim f-35 programımızı s400 alarak tehlikeye attınız diye tazminat davası bile açabilirler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ