Çavuşoğlu Açıkladı: Taliban Heyetiyle İlk Temasta Neler Konuşuldu?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban heyeti görüşme gerçekleştirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Amir Khan Mutaq selamlaşması 📹

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Tavsiyelerde bulunduk"

'Taliban yönetimine tavsiyelerde bulunduk. Batılılar gibi üst perdeden değil tavsiyelerde bulunduk. Ülkenin beraberliği için kapsayıcı olmaları gerektiğini baştan beri söylüyoruz. Dini gruplardan kişilerin de yönetime dahil edilmesinin önemini bir kez daha anlattık. Kadın, çocuk ve kızların eğitimi konusunda, kadınların iş hayatına katılmaları konusunda tavsiyelerimizi paylaştık. Bir şeyin altını çizdik, bunu sadece Batılı ülkelerin ön şartı olarak görmeyin, bunun İslam dünyasının beklentisi olduğunu tavsiye niteliğinde kendilerine söyledik.

Bizim Maarif Vakfı'nın çok sayıda okulu var. Bunların 14 tanesi kızlar için açılmıştı. Bunların faaliyetlere başlaması gerektiğini söyledik. Özellikle sağlık sektöründe kadınların tamamının işine döndüğünü kendileri söylediler. Bizim orada yaşayan ve dönmek isteyen vatandaşlarımızı gündeme getirdik. Konsoloslarımızın açılması konusunu gündeme getirdik.

"Diyanet İşleri Başkanlığımızla görüşecekler"

 Kızılay, AFAD, Diyanet İşleri Başkanlığımızla görüşmeleri gerçekleştirecekler. Havaalanının açılması için beklentileri bir kere daha kendilerine anlattık. Kendileri insani yardımlar, oradaki yatırımların devam etmesi, ekonomi konusunda, TİKA'nın kalkınma yardımları konusunda devamı için ricalarını ilettiler.

Terörle mücadele konusu yine konuştuğumuz konulardan bir tanesiydi. Çok sayıda Afgan göçmen sadece bizde değil komşu ülkelerde var. Bunlardan bazıları Afganistan'a geri dönmek istiyor. Taliban yönetimi de ülkelerine dönmek istiyorlarsa ülkede olan herkes gibi ülkelerine dönmeleri konusunda ellerinden gelen desteği söylediler. Bundan sonra göç akımı olmaması için neler yapabileceğimizi görüştük.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları 📹

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
14.10.2021

adamlarda maske falan yok bizimki takmış ama el sıkışıyo ne güzel kafa mübarek. bi de akıl vermişler ülkeyi şöyle yönetin diye lan ahahahahah. diyanet işleriyle olan görüşme şöyle olacak: burda garılar hep cıblak. bunlar örtünsün müslümanlığa yagışmaz bu. yurt dışına beyin göçü var yurt içine de beyinsiz göçü. bomboş kafa kıl yumakları gelmiş ülkeye. terlik ne ya terlik aq

14.10.2021

Her boku da diyanet işleri başkanıyla görüşmezlerse rahat edemiyolar.

14.10.2021

Allahım Allahım kimlerle el sıkışıyoruz. Ulan ülkenin itibarını ayaklar altına aldınız artık hidin ya istemiyoruz sizleri.

TÜM YORUMLARI OKU (31)