Savcı Üç Ay Önce 'Yok' Dediği "Çarşı Örgütü"ne Dava Açmış!

Beşiktaş’ın muhalif taraftar grubu çArşı üyeleri hakkında Gezi eylemlerine destek verdikleri için ‘darbeye teşebbüs’, ‘örgüt kurma ve yönetme’ suçlamalarıyla iddianame hazırlayan savcı Adem Meral’in, sadece üç ay önce çArşı’yla ilgili herhangi bir yapılanma ya da örgüt yapısı ‘tarif edemediği’ ortaya çıktı.

radikal.com.tr’den İsmail Saymaz’ın haberine göre savcı Meral bu yıl mayıs ayında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi’nden çArşı’nın ‘terör’ bağlantısına ilişkin bilgi istedi.

Terörle Mücadele Şubesi’nden Meral’e verilen yanıtta, çArşı üyeleri hakkında yürütülen herhangi bir tahkikat olmadığı belirtilidi.

Organize Şube ise ‘Gezi’ dosyasıyla birlikte ‘holiganizm’ merkezli başka bir soruşturma dosyasını ve üç farklı örgüt şemasını savcılığa gönderdi. Söz konusu şemaların ilkinde Gezi eylemlerine katılan çArşı üyelerine, diğer şemalarda ise eylemlere katılmayan grupların lider ve üyelerine yer verilmiş.

‘Dinledik ama tarif edemedik’

Davanın ek klasörlerinde savcı Meral ile Organize Şube arasındaki görüşmelere dair belgeler de yer aldı. Buna göre savcı Meral, 12 Haziran’da Organize Şube’ye yolladığı yazıda, 'çArşı üyelerinin telefonlarının örgüt kapsamında dinlendiğini, buna karşın örgütle ilgili herhangi bir yapılanma ya da örgüt yapısının tarif edilemediğini' söylüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Adem Meral, söz konusu yazışmalardan sadece üç ay sonra aralarında çArşı liderlerinin de bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi eylemleri sırasında cebir ve şiddet kullanarak ‘hükümeti yıkma’ , yani darbe girişimi suçlamasıyla müebbet istediği iddianameyi mahkemeye sundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Meral’in iddianamesini jet hızıyla kabul ederken çArşı davasının ilk duruşmasının 16 Aralık 2014’te görülmesine karar verdi.

Diken

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi