Çapkın Kanka Tavsiyesiyle Değil Onlarca Araştırma Sonucu Kadınların Erkeklerde Nelerden Etkilendiğini Bulduk!

Dost tavsiyesi değil, binlerce insan üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda kadınların beğendiği erkek olmanın şartlarını anlatıyoruz!

Erkekleri çekici yapan detayları araştırırken binlerce kişinin katıldığı beş ayrı bilimsel araştırmadan faydalandık. İçeriği okuduktan sonra detaylıca incelemek isterseniz: 1, 2, 3, 4, 5.

Kadınların erkeklerde ilgi çekici bulduğu detayları herkes sayıp duruyor, birçoğunun dayanağı bile yok.

Bu işe el atıp onlarca araştırmayı kurcaladık ve kadınların erkeklerde aradığı özellikleri anlatan araştırmaların en çarpıcı olanlarını kenara ayırdık. Bazılarını tahmin ediyorduk ama kadınların bazı 'beğenmiyoruz' dediği detaylardan içten içe hoşlandıklarını öğrenince iyi ki dost tavsiyelerine kulak asmamışız dedik.

Öncelikle 'hoşlanma' denilen şeyin de net bir açıklaması var, onu anlatalım ki bir kadın sizden hoşlandıysa ne yapar, sinyalleri doğru okuyun.

Bu işin bir kanunu yok ama araştırmalar şöyle söylüyor:

Bir kadın öncelikle kaşlarını biraz kaldırır, ardından göz kapakları yavaş yavaş kapanır, muhtemelen birkaç saniye içerisinde kafasını hafifçe eğip gülümser. Bu esnada ağzını yahut yüzünün bir kısmını eliyle gizler gibi yapıyorsa sizden hoşlanmış demektir.

Her sinyali bu duruma yormamak gerek ama gösterilen ilginin de farkında olmak lazım.

Kadınların kendi çekicilik seviyelerindeki erkeklerle ilgilendiğini unutmamak gerek.

Yani bir kadın kendini 7 birim ilgi çekici görüyorsa 9 birim erkek de 5 birim erkek de benzer oranda az şansa sahip. Şayet karşınızdaki kadının sizin eşiniz olduğunu düşünüyorsanız onun da sizden hoşlanma ihtimali yüksek.

Bu durumun altında da çok basit bir sebep yatıyor. İnsanlar kendinden daha ilgi çekici kişinin onu aldatacağından korkuyor. Haksız da sayılmazlar.

Abi gerçek, kadınlar statü simgelerine önem veriyor.

Lüks bir otomobille yanından geçtiğiniz kadın sizi daha çekici buluyor, sıradan bir otomobil içerisindeyseniz sizden etkilenmiyor. Bunu bir şehir efsanesi zannediyorduk... Değilmiş.

Ek bir bilgi, erkekler kadınların statü simgeleriyle pek ilgili değil. Otomobil, yüksek maaşlı iş, lüks bir hayat kadınları çekici görme konusunda hiçbir etki yaratmıyor.

Sinekkaydı yahut uzun, gürbüz sakallar yerine kirli sakala sığınmak iyi olabilir.

Jack'in sakalı gibi ama daha bakımlısı...

Kirli sakal erkeksi bir görünüş sağlıyor, bunun yanında güven veren bir duruş yaratıyor. Sakal uzadıkça agresif bir görünüş kazanma riski var, bunu da not etmeli.

Sert, dominant tavırların faydası yok. Nezaket o kadar mühim ki.

Hale Etkisi ile ilgili bu durum, insanları tanıdığımız an bazı değişmez yargılar yaratıyoruz. Örneğin tanışma esnasında bir açıdan olumlu gördüğümüz özelliği sebebiyle kişinin olumsuz özelliklerini görmezden gelebiliyoruz yahut normalde dikkat etmeyeceğimiz şeyleri olumlular klasörüne taşımakta aceleci davranıyoruz. 

Nezaket de bu özelliklerden biri, nazik bir yaklaşıma sahip erkekler genellikle ilgi çekici de bulunuyor.

Takım elbiseleri rafa kaldırıyoruz, kırmızıya odaklanıyoruz.

Kadınlar karşısındaki kişiyi giydiği kıyafetin rengine göre ayırmasının istenmediği, gizli bir araştırmaya göre kırmızı giyen erkekleri daha çekici buluyor. Belki onlar da bunun farkında değil ama kıyafetin rengi kişinin ilgi çekicilik algısını bütünüyle değiştiriyor.

İşte, ilişkilerin arasına sızan bilim insanları bu altın önerileri ortaya çıkarmış.

Hepsi her kadında etkili olmayabilir ama bazıları çoğu kadında geçerli. Erkeklere de bunları denemek düşüyor, ayrıca sizin bu konuda tavsiyeleriniz varsa yorumlarda paylaşır mısınız?

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!
YORUMLAR
17.01.2020

araştırma nerede yapılmış? zira bizim ülkemizde nezaketi ve kibarlığı eziklik zanneden insanların sayısı bir hayli fazla

17.01.2020

Anlatım bozukluklarınk düzeltin ki okuduğumuzu anlayabilelim.

Pasif Kullanıcı
17.01.2020

eski kulağı kesik abilerimden birinin lafını aklımdan hiç çıkarmam.''oğlum karakter ve şahsiyet sahibiysen gerisi kolay'' derdi ve karakter derken eliyle para sayar gibi yapardı,şahsiyet derken araba kullanır gibi yapardı...karakterin paran kadar,şahsiyetin kullandığın arabanın markasına göre..

TÜM YORUMLARI OKU (8)