Cansu Canan Özgen'le Canlı Yayın Yaptıktan Sonra 'Maşallah Şuna Bak' Diyen İlber Ortaylı'ya Yapılan Çirkin Yorumlar

Direkt damgalamasa mıydık?

İlber Ortaylı ve Cansu Canan Özgen'i çeşitli yayınlarda sık sık birlikte görüyoruz. Bu ikiliyi takip edenler bunu iyi bilir.

Geçtiğimiz günlerde de bir etkinlik kapsamında Instagram canlı yayınında buluşmuşlardı. Keyifli sohbetin ardından yayın bitmek üzereyken İlber Ortaylı'nın "Maşallah, şuna bak' sözleri olay olmuştu.

O çok konuşulan anları buradan izleyebilirsiniz;

Kesildiği söylenen bu görüntünün ardından da bazı sosyal medya kullanıcıları duruma gülüp geçerken bazıları da Ortaylı'ya tepki göstermişti. Hatta feministleri göreve davet edenler bile olmuştu.

Bu tepkilerin yanında İlber Ortaylı hakkında çirkin ithamlarda bulunanlar ve hoş olmayan, rahatsız edici yorumlar yapanlar da vardı.

Sadece sosyal medya kullanıcıları değil, bazı haber siteleri de bu olaya farklı bir gözle bakarak yorumladı.

Bu yorumların ardından da İlber ortaylı bir Hürriyet'e bir açıklama yaptı.

“Vallahi ben çok akıllı, güzel ve kendini geliştirmiş buluyorum yayın yaptığım hanım kızı. Hakikaten de maşallah. Güzel olduğu zaten belli. Giyimi, makyajı, duruşu, soru soruşu, konuya hâkimiyeti, Türkçeyi doğru ve güzel kullanışı... Buna tabii ki maşallah denir. Başka ne denir?” 

“Bir iltifatı, bir takdiri, bir maşallahı alıp... Üzerinden #metoo hareketi benzeri bir taciz devşirmek akıl alır gibi değil. #metoo hareketi bu kadar basit mi? Türkiye’nin bu konuda zaten ciddi bir problemi var. Her şey bu kadar basitleştirilmemeli. Biraz Catherine Denuve okusunlar. (Dünyaca ünlü yıldız taciz karşıtı hareketin ‘püritenliğe’ vardığı, erkeklerin kadınlara iltifat etmekte özgür olması gerektiğini anlatan bir mektup yazmıştı.) Ben bu hanımla kaç zamandır program yapıyorum. Gerçekten iyi. Kendini geliştirdi, TV dünyasında Türkçesi en iyi olanlardan. Okuyor, soruyor, saçmalamıyor. Giyimi, kuşamı, makyajı, duruşu, eli yüzü güzel. Ben ona her zaman ‘maşallah’ derim. Gerçekten aptallar! Taciz lafları türemiş. Olacak iş değil. Onların anladığı türden maşallah değil bu... Türkiye’de sosyal medya Agora. Herkes konuşuyor, fazla gürültü var.” ‘Program sonunda Canan Hanım ile konuştunuz mu?’ soruma ise “Konuşmadım. Yine program yapacağız. O zaman konuşuruz”

Kaynak: Hürriyet

Bu yorumları yapmadan önce keşke biraz araştırma yaparak bu ikilinin yıllardır birlikte çalıştıklarını, ne tür bir ilişkileri olduğunu ve Cansu Canan Özgen'in Ortaylı için "Manevi babam" dediğini öğrenselerdi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
27.12.2020

Cansu güldü geçti millet hala konuşuyor. Can sıkıntısından linç edecek adam arıyorlar.

27.12.2020

Bilmiyorum bana kötü bir niyetle söylemiş gibi gelmedi ama içini bilemeyiz elbet. Dahası farkında mısınız düşüne tekme atmayı çok seviyoruz bir anda herkes yükselmiş adama.

27.12.2020

Millet salak olmuş, yahu kadın gülüp geçiyor ayrıca aralarında ki diyaloğu ve samimiyeti bilmiyorken kimi kime karşı savunuyorsunuz ben anlamadım.

TÜM YORUMLARI OKU (62)