Cansel'in İntiharına Yol Açan Öğretmene 'İstismar'dan Beraat ve Tahliye

Kayseri’de lise öğrencisi Cansel K.’nın intiharına yol açmakla suçlanan öğretmen Bayram Ö., ‘cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından beraat ederken, ‘müstehcenlik’ suçundan dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Tahliye edilen öğretmen, Yargıtay cezasını onarsa yeniden tutuklanacak.

Cansel K.’nın arkadaşları, Bayram Ö.’nün cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmüş, ancak bu yönde delil olmadığı için şüpheli ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’den tutuklanmıştı.

İddianamede ise Bayram Ö.’ye ‘cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanma’, ‘çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik’ ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamaları yöneltilmişti.

‘Medyada yer alan haberler iddianameyi etkiledi’

Sanık avukatı Selim Baz ise medyada yer alan haberler ve Cansel K.’nın arkadaşlarının ifadelerinin iddianamenin hazırlanma sürecini etkilediğini iddia etti. Baz şöyle konuştu: “Yapılan haberlerden dolayı toplumun her kesimi etkilendi. Bakan düzeyindeki insanlar bile. Olay çarpıtıldı. Medyanın bu baskısından dolayı iddia makamı etkilenmiş, medyanın her zaman haber alma hakkı var ama çarpıtmadan haber yapmalı. Yargının işini medya yaparsa iş çığırından çıkar. Kamuoyu ve medyanın baskısını anlıyoruz. Ama iddia makamı gerçek delillere bakarak iddianameyi hazırlamalıydı. Bu çarpıtmaları değerlendirmemeliydi. İddia makamı bu baskıyı kaldıramamış, TCK 104 ve 206’dan ceza istemiştir. Ancak müvekkilim yalnızca reşit olmayan bireye cinsel istismar davasından adilce yargılanmalıdır.”

Baba: Burada alacağın cezanın önemi yok, senin cezan belli

Baba Mustafa K. ise duruşmaya verilen ara esnasında tutuklu sanık Bayram Ö.’ye dönerek şunları söyledi:“Boşuna timsah gözyaşı dökme. Burada alacağın cezanın hükmü yok. Zorbalık nasıl yapılıyormuş tüm millet görecek. Ablana selam söyle, yazılan senaryoyu burada çok güzel okudu. Ben de senin için bir senaryo yazdım. Sen de onu okuyacaksın. Senin cezan verildi koçum. Buradaki cezanın hiçbir önemi yok. Senin cezan belli. Ceza gününün gelmesini bekle.”

Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi

Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı‘nitelikli cinsel istismar, basit cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından beraat ettirdi. Dava, 17 yaşındaki Cansel K.’nın ‘rızasıyla ilişkiye girdiği ve şikayet hakkını kullanamadan intihar ettiği’ belirtilerek düşürüldü.

Sanık, ‘cinsel içerikli fotoğraf gönderme’ suçlamasından bir yıl hapis cezasına çaptırıldı. Ceza 10 aya indirilirken, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Cansel'in İntiharı Meclis Gündeminde: 'Olayın Üzerinin Kapatıldığı İddiası Doğru mudur?'

Bayram Ö., ‘cinsel organını gösteren fotoğraf çekme’ suçlamasından ise beş yıl ve 600 gün adli para cezası kararı aldı. Ceza dört yıl iki aya indirildi.

Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Duruşma çıkışında ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu, karardan memnun olmadıklarını ve temyize gideceklerini belirtti.

Baba: Hukuk fiyaskosu

Çıkışta kararla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cansel Buse’nin babası Mustafa K., kararı doğru bulmadığını belirterek,”Hukuk fiyaskosu. Bundan sonra kimsenin çocuğunun okulda can güvenliği olduğuna inanmıyorum. Bu kadarını beklemiyordum” dedi.

Baba Mustafa K., duruşmaya karar için ara verildiği sırada öğretmene yönelik sözlerinin tehdit içerip içermediğini soran bir gazeteciye, ”İsteyen istediği gibi anlasın’‘ karşılığını verdi.

İmza kampanyası devam ediyor

Ayrıca olayın hemen ardından sosyal medyada başlatılan imza kampanyası bugün yaşanan gelişmelere üzerine tekrar güncellenerek imza toplanmaya devam ediyor. change.org platformunda başlatılan kampanyaya 17.53 itibariyle yaklaşık 230 bin kişi destek verdi.

Siz de kampanyaya destek olmak istiyorsanız tıklayınız.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

DHA

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
12.04.2016

Ülkenin (yöneteninden,öğretmenine,hakiminden,savcısına) hepsi sapkın oğlu sapkın.Bu yolda daha kaç Özgecanımızı kaç Canselimizi daha kaybedicez.Allah belanızı versin kahpe çocukları...

13.04.2016

Olaya ne kadar bağnazca bakıyorsunuz. Birazcık araştırın neymiş ne değilmiş anlayın be. Adam tecavüzcü değil. Kızın evet rızası var. Neden bu kadar masum ilan edildi şimdi ? Sırf canını aldı diye mi ? Bu doğru değil. Eğrisiyle doğrusuyla konuşacaksın. Öğretmen bozuntusu öğretmen olamaz.Bir koca bir baba olamaz. Hakkı yok bu onura. Ancak dışarıda serbestçe gezebilir. Eğer kitaba uygun olmayan bişey yapmadıysa gezebilir. Ahlak kuralları kitapta yer almaz. Toplum kabul etmez onu o kadar. Çevresi dışlar ailesi dağılır o kadar. Tecavüzcü ilan ettiniz bilip bilmeden yargılamaya kalkıyorsunuz.Siz çok biliyorsunuz ama yıllardır o hukuk kitaplarını anayasayı defalarca okumuş sorgulamış üzerinde kafa patlatmış hakimler bilmiyor mu dediklerinizi. Nasıl aklınıza mantığınıza yatıyor ? Galeyana gelmeye ne kadar meraklısınız. İnsanlara iftira atmaya.. Kendi pisliği yeter daha çamur atmak nedir ? İfadeleri okudum. Olayı araştıran isimlerden birisi arkadaşımın babası. Olay mahkemede gayet açık ve net.

13.04.2016

Tecavüz yok arkadaşlar. Namussuz bir öğretmen (!) ve genç yaşta büyük bir hata yapan, başkasının kocasıyla, bir baba ile ilişki yaşayan ölmüş bir kız var ortada. Kendi canını alması onu masum yapmaz. Kendi canını alması hatalarının ortaya çıkmasına olan korkusundan. Ailesi duysaydı ki duyması an meselesiydi, babasının zihniyetinden anlaşılacağı üzere hayatı zindan edilecekti. İyi bir baba olsaydı canselin babası, kendi tabiriyle mezhebi geniş eğitimli bir baba olsaydı, kız şimdi toprağın altında değil belki bir klinikte belki evinde ailesiyle bu büyük ayıbı unutmaya çalışıyor olurdu. Belli ki babasından destek göremeyeceğini bildiği için canına kıyan gencecik bir kız. Kendini öldürmese belki namus cinayeti işlenecekti. Burası Türkiye.Bu da malesef ülkemin gerçeği.

12.04.2016

Hazır hapis cezasından da kurtulmuşken , bonservisi de elindeyse Ensar Vakfı bu adamı transfer etsin . Boşalan tecavüzcü kontenjanını hakkıyla doldurur . Biraz siyasete ilgiliysen , konuşmalarının arasını '' paralel , cehape '' gibi kelimelerde serpiştirdin mi , Aileden sorumlu bakan bile olursun .

TÜM YORUMLARI OKU (26)