Canlı Yayında Gergin Anlar: Polisin 'Basını Süpürün' Emrine Gazeteci Deniz Zeyrek Tepki Gösterdi

İstanbul Saraçhane'de toplanan 1 Mayıs kortejini takip eden gazetecilere yönelik polis tarafından 'Basını süpürün' emri canlı yayına yansıdı. Polisin emrine sinirlenen gazeteci Deniz Zeyrek, ''Bu aşağılık bir ifade. Haddini bilsin bunu diyen. Ondan sonra geliyorlar, '3600 ek göstergeyi ekranda dile getirin' diyorlar. Süpürürken düşünecektin. Yazıklar olsun' dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e çıkmak isteyen emekçiler polisin müdahalesiyle karşılaştı.

İstanbul Saraçhane'de yapılan toplanma çağırısına CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılırken polisin kitleyi takip eden gazetecilere yönelik "Basını süpürün" sözleri olay oldu.

Sözcü TV canlı yayınında "Basını süpürün" sözlerine tepki gösteren gazeteci Deniz Zeyrek, "Bu, aşağılık bir ifade" dedi. Zeyrek şunları söyledi:

"Bu emri kim verdiyse ahmakça bir iş yapmış. 'Gazeteciyi süpürün' ne demek, haddini bilsin o adam. Ondan sonra hakkımızı savunun diyorlar. Süpürürken düşünecektin. O emri kim vermiş? Daha önce de Çağlayan Adliyesi'nde aynı ifadeyi duydum. Çevik kuvvetin terminolojisinde 'Gazeteciyi süpürün' diye bir ifade var. Utanın. Sen kimi süpürüyorsun? 12 saat en zor koşullarda çalışıyorsun, hakkını biz savunuyoruz. O terminolojiyi kim icat etti? Toz muyuz biz? Ayıp, utanın."

1 Mayıs Ablukada: Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı, Yollar Kapatıldı
Memur-Sen Taksim Meydanı'na Çelenk Bıraktı: Grup, 'Yaşasın Özgür Filistin' Sloganı Attı
Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
01.05.2024

halktan korkan bir devlet

01.05.2024

polis yakiniyim ve deniz beye hak veriyorum,ne kadar ayip bir kelime,basin herkes icin lazimdir!

şu ana kadar kaybettikleri tüm oylar, tüm güven yapmış oldukları bu aşağılayıcı tavırlardan, ciddiyete almamaktan, kendilerini üstün görmekten kaynaklanıyor. Bundan ders çıkarmak yerine ise hala aynı tutumu daha da artırarak devam ediyorlar. Ezenler eninde sonunda ezilirler. Bunu ona birileri öğretmemiş. Ancak öğrenecekler. Ona da az kaldı.

TÜM YORUMLARI OKU (23)