Binali Yıldırım Canlı Yayında Açıkladı: 'Meclis Başkanlığı Görevinden İstifa Edeceğim'

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk olan Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıkladı. 

Yıldırım daha önce gösterilen tepkilere 'herkes istifa ederse ben de ederim' şeklinde karşılık vermişti.

'Seçimler Siyasi Faaliyet Değildir' Diyen Binali Yıldırım Ekledi: 'Herkes İstifa Ederse Ben de Ederim'

Yıldırım CNN Türk'te yayınlanan 40 programında istifa edeceğini açıkladı.

Binali Yıldırım, Buket Aydın tarafından kendisine sorulan Meclis Başkanlığı göreviyle ilgili soruya 'İstifa edeceğim' yanıtını verdi.

Yıldırım'ın adaylık süreci ile başlayan tartışmalara ilişkin açıklaması şöyle 👇

'Bu bir ilk. Mevzuatta TBMM Başkanlığı Belediye Başkanlığı adaylığı düşünülmemiş, kanunlarda yazılmamış. Adaylığım açıklanınca herkes şaşırdı. Hukukçular tartışmaya başladı. Kimisi diyor herhangi bir yasak yok, bir kısmı da diyor ki istifa etmelidir. Ben özetle şunu söylemek istiyorum. Benim istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine çok canım sıkılıyor. Bizim İstanbul'u konuşmamız gerekiyor. Anlamsız yere benim istifa edip etmeyeceğim konuşuluyor. Ben resmen aday bile değilim kaldı ki. Partim açıklamış. Onun için burada açıklıyorum, adaylık sürecim açıklandığı an istifa edeceğim. Adaylığım resmen açıklandığında ben dilekçemi vermiş olacağım.'

Yıldırım 'Halk Uber istiyor bu sorun ne zaman netliğe kavuşacak?' sorusuna da 'bu bütün dünyanın sorunu' yanıtını verdi.

'Bu biraz sıkıntılı bir soru. İstanbul'un sadece sorunu değil, bütün dünyanın sorunu. İnternet, teknoloji ve yazılım bu sorunu peydah etti. Mesela İtalya'da 2017'de mahkeme kararıyla Uber yasaklandı. Şu anda üst mahkeme yasağı durdurmuş, Uber çalışmaya yeniden başlamış. Danimarka'da Uber'in pazara girişi nedeniyle çok sıkı standartlar getirilmiş, istedikleri gibi çalışamıyorlar. Bir çok ülkede bu sorun var. Biz olaya şöyle bakıyoruz. Taksicilerin hakkını hiçbir bedel ödemeden kullanmaya çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Ama taksicilerin de standartlarına özen göstermesine de tedbir alacağız. Uber'e yönelmenin arkasındaki sebepleri de görüp taksiciliği geliştirmemiz lazım. Bu ülkede faaliyet gerçekleştireceksiniz vergi dairesinin yolunu bilmeyeceksiniz. Bu söz konusu olamaz. Ama vatandaşlarımız bunu istiyor, neden? Konforunu beğeniyor. Buna itirazımız yok. Ama bu hizmeti kim verecekse meşru olarak vermesi lazım. Haksız rekabete sebep olan bir uygulamaya göz yumamayız.'

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
29.01.2019

farketmez reis Ekrem İmamoğlu kazanacak zaten

29.01.2019

tam bir görev adamı.gerekirse tersine kariyer yapabiliyor.başbakanlığı döneminde rejim değişti(!) belediye başkanı olsa İstanbul dere beyliğini ilan eder.

30.01.2019

isin en mide bulandıran tarafi arkadaslar bu herif istifa etmese etmez. Ise bak ya canları nasil isterse oyle... eli skinde köyüne döndü ülke.

TÜM YORUMLARI OKU (25)