Canınızdan Çok Sevdiğiniz Köpeğinizi Eğitmek İçin Yapabileceğiniz 11 Şey

Yavru köpekler çok hızlı öğrenirler. Evinizin yeni üyesiyle aranızdaki dostluğu pekiştirmeniz çok uzun sürmeyecek. Ama tüylü dostunuzla nasıl iletişim kurmanız gerektiği konusunda çekinceli misiniz? Yeni dostunuzla iyi bir ikili olmanız için mutlaka bilmeniz gereken 11 taktiği sizin için hazırladık. Hadi biraz yürüyüşe çıkalım!

1. Köpeğinize sinirli bir şekilde bakmayın.

Yavru köpeğiniz gerçekten çok tatlı fakat sizi çok mu kızdırıyor? Sürekli havlıyor ve her şeyi yemek mi istiyor? Bu durumlarda yapmamanız gereken önemli şeylerden biri öfkenizi arkadaşınıza bakışlarınız ile belli etmemeniz. Köpekler dikkatli gözlemcilerdir. Tüylü dostunuz bakışlarınızı kolaylıkla algılar. Köpeğinize kızmayın, daha çok şey öğretmeye çalışın. Köpeğiniz kolaylıkla yapmaması gereken şeyleri öğrenebilir.

2. Dostunuzla yüksek sesle konuşmayın.

Tüylü dostunuza bağırmayın. Köpekler çevrelerindeki insanların seslerinin yüksekliğine dikkat ederler. Yavru köpeğinize bağırmak sadece köpeğinizi ürkütür ve sizden korkmasına sebep olur. Sizden korkan bir yakın arkadaş istemezsiniz.

3. Arkadaşınızı ısırmanın kötü bir şey olduğunu öğretin.

Köpeklerinizin arkadaşlarınız olduğunu unutmayın. Tüylü dostlarınız bunu gerçekten biliyorlar. Canınızın yandığını köpeğinize belli edin. Bundan hoşlanmadığınızı ona hissettirmelisiniz. Köpeğiniz eşyalarınızı veya sizi ısırıyorsa bu yanlış bir şey değil. Köpekler için bu davranış çok normal. Doğru köpek oyuncakları ile köpeğiniz bu alışkanlığını eğlenerek sürdürmeye devam etmeli. Doğru oyuncak seçimleri ile köpeğinizle iyi anlaşmanız mümkün.

4. Ödül vermekten çekinmeyin.

Yavru köpeğinize doğru alışkanlıklar kazandırmak istiyorsanız onu ödüllendirmekten çekinmeyin. Ona bir şeyleri öğretmeye çalışırken doğru dokunuşlar ve sesler ile onunla iletişim kurduğunuzu dostunuza hissettirin. Ödül mamaları kullanmayı düşünebilirsiniz. İyi davranışlarını teşvik etmek için ödül gerçekten iyi bir yöntem.

5. Kararlı olun.

Evet köpeğiniz gerçekten çok tatlı. Ona hayır demek istemiyorsunuz. Ne zaman istemediğiniz bir şey yapsa kıyamayıp davranışlarına göz yumuyorsunuz. Bunu yapmayı bırakmalısınız. Köpeğinizin eğitimine önem vermelisiniz. Köpeğinizle oyunlarınız ve konuşmalarınızda ısrarlı olmalısınız. Bunu düzenli kılmaya çalışmak süreç için çok önemli olacaktır. Köpeğinizin yapmasını istediğiniz bir şey üzerinde kararlı olun. Dostunuz bunu anlayacaktır.

6. Hareketlerinizde tutarlı olun.

Tüylü dostunuzla olan iletişiminizde tutarlı olmalısınız. Köpeğinizin eğitiminde devamlı olmasını istiyorsanız iletişiminize dikkat etmelisiniz. Sadece söyleyiş şekliniz değil aynı zamanda el ve kol hareketleriniz de dostunuzla ilişkinizde önemli. Yaptığı bir hareket sonrası ona mutlu olup olmadığınızı belli edin ve bunu ona aktarmak için bu hareketinizi tekrarlayın. Bu sayede köpekleriniz davranışlarınızı iyi şekilde gözlemleyebilir ve ne yapmaları gerektiğini kolaylıkla öğrenebilirler.

7. Yanlış bir şey yaptıklarında azarlamayın.

Herkes gibi tüylü dostlarınız da hata yapabilir. Köpeklerinize hatalarından sonra bağırmayı sürdürmeyin. Tepkinizi belli etmeniz yanlış olmaz fakat öfkeli bir şekilde konuşmayı sürdürmeniz ya da ona kızdığınızı belli eden hareketleri tekrarlamanız, sadece dostunuzun sizden korkmasına sebep olacaktır. Bu davranış köpeğinizle iyi anlaşmanız için gerçekten çok önemli.

8. Köpekler dikkat dağınıklığına sahip olabilirler.

Köpeğiniz çok hareketli ve bu sizi rahatsız mı ediyor? Köpeğinizin belli bir oyunda uzun süre tutup dinlenmeye vakit ayıramıyor musunuz? Tüylü dostlarınızın bir şeye odaklanması ve odağını devam ettirmesi gerçekten çok zordur. Ona verdiğiniz eğitim süresince dediklerinizi öğrenmeleri gerçekten uzun sürebilir. Havlamaması gerektiğini ona anlatırken o başka bir şeye havlamaya devam edebilir. Bu durum sizi hayal kırıklığına uğratmasın.

9. Hatalarınızdan ders çıkarın.

Köpeğinizle aranızdaki iletişim gerçekten çok canlı. Dostunuzla dinamiklerinizi her zaman aktif tutmalısınız. Köpeğinizin hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda bunu size belli ederler. Bu şeye devam etmeniz sadece köpeğinizi rahatsız edecek ve size karşı güvenini zedeleyecektir. Dostunuzla aranızdaki iletişimde bir olumsuzluk yaşandığında bunu değiştirin. Köpeğiniz bunu anlayışla karşılayacaktır.

10. Köpeğinizi tanıyın.

Tüylü dostunuzun sınırlarını öğrenin. Onunla aranızdaki iletişimi bir üst seviyeye çıkarmak için köpeğinizi gerçekten iyi tanımalısınız. Dostunuzla ilgili yüksek beklentilere girmeden onun özelliklerini öğrenmelisiniz. Yapamayacağı bir şeyi yaptırmaya çalışmanız, köpeğinizin eğitimi için zararlı olacaktır. Köpeğinizin sınırlarını bilmelisiniz ve onu değiştirmeye çalışmamalısnız.

11. Köpeğinize zaman verin.

Köpeğinizin tatil yapmasına izin verin. Gerçekten hiç yorulmuyor gibi gözüküyor olsalar da aslında onlar da yoruluyorlar. Uykusuna özen gösterin ve bunu bir düzene sokun. Aynı insanlar gibi köpeklerin sağlığı için de en önemli şeylerden biri uykudur. Köpeğinizle olan ilişkinizde köpeğinize alan sağlamalısınız. Dostunuz bazen yalnız kalmalı bazen tek başına uyumaya alışmalı. Dostunuzun her gece sizinle uyumaya alışmasını istemezsiniz.

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Dikkat Çeken 10-3-2-1-0 Uyku Metodu Nedir ve Neden Bu Kadar Konuşuluyor?
Sosyal Medyada Bu Reklamı Görürseniz Tıklamayın: İletişim Başkanlığı Adını Kullanarak Dolandırıcılık
"Ülkenin Seliyle Yangınıyla Neden Ben Mücadele Ediyorum?" Diyen Ali Atay'a Cüneyt Özdemir'den Sert Tepki