Candaş Tolga Işık'ın Türkiye'deki Iraklı Bir Ev Sahibiyle İlgili Yaptığı Paylaşım Kullanıcıları İkiye Böldü

Artan ev fiyatlarıyla birlikte yabancı uyruklu insanların kolaylıkla ev sahibi olduğu ve Türk kiracıların yaşadığı ev sorunu son dönemlerde herkesin dilinde. Zaman zaman da sosyal medyada ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan inanması güç olaylara denk geliyoruz. O örneklerden birisini de gazeteci Candaş Tolga Işık verdi. Işık'ın Türkiye'deki Iraklı bir ev sahibiyle ilgili yaptığı paylaşım tartışma yarattı ve kullanıcıları ikiye böldü. 

Detaylar içeriğimizde;

Ülkede özellikle son aylarda, ev bulamayan ve fahiş zamlarla karşılaşan kiracıların sık sık dile getirdiği ev sorununu konuşuyoruz. Hem ekonomik durumlar hem de yabancı uyruklu ev sahiplerinin varlığı vatandaşı iyice zora sokuyor.

Yüksek ev fiyatlarının yanında yabancı uyruklu ev sahipleriyle vatandaşlar arasında da inanması güç olaylar ve gerilimler yaşanıyor.

O örneklerden birini de gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter hesabından paylaştı. Işık, bir gazeteci arkadaşının Iraklı ev sahibi tarafından mülakata çağırıldığını ve mesleği riskli bulunduğu için evi vermediğini iddia etti.

Işık'ın bu paylaşımı da kullanıcıları ikiye böldü. Kimisi kiracı seçen Iraklı ev sahibine hak verirken kimi de bu duruma tepki gösterdi.

Sizce kim haklı? Haydi konuşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

AKP'li Uşak Belediyesi'nin Düzenlediği ColorFest Etkinliğine Şirk Olduğu Gerekçesiyle Tepki Gösterildi
Yazar Said Ercan Cem Yılmaz'ın Erşan Kuneri Dizisini 'Ebenin Avı' Afişi Üzerinden Hedef Gösterdi
Sosyal Medyada İsyan Eden Sağlık Çalışanlarının Aldıkları Maaşları Görünce Ağzınız Açık Kalacak!

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
17.05.2022

Aslında bütün bu olanlar AKP nin kötü ekonomi yönetimi ile ilgili. Kapitalist sistemde parası olan olmayanı EZER! TL o kadar değersiz bir hale geldi ki ülkesinde çobanlık yapan arap buradaki öğretmeni parası ile eziyor. Şu an TR de bu kadar mülteci olmasının sebebi de bu. Birisi ile tanıştım, adam Hollanda da ev almış, TL'nin durumdan ötürü buraya gelmiş, evini kiraya verip, kira geliri ile TR de kral gibi yaşıyor. İşin acısı; biz de, kendi ülkemizde bu tiplere hizmet edip para kazanmaya çalışıyoruz.

17.05.2022

zamanında köylerden almanyaya göçen vatandaşlarımız şimdi oralarda ev sahipleri. sorgusuz sualsiz ve ucuza evlerini almanlara verdiklerini hiç sanmıyorum. özellikle türk aramıyorlarsa ben de bişey bilmiyorum. aynı örneği zamanında ingiltereye göçen pakiler hintler üzerinden de verilebilir. ayrıca TÜRK ev sahibim de 3 yıl önce şuan oturduğum evi tutmak için emlakçıda beni mülakata çağırmıştı. Benle birlikte evi tutmak isteyen ünlü ve dönemin popüler bi dizisinde oynayan bi kadın oyuncu vardı. oyuncuların para durumu dengesiz oluyor diye bende kurumsalda çalışıyorum diye adam evi bana verdi..

17.05.2022

not: adam mülakatta babamla tanışmak istedi ve onunla da tanıştılar. ev mi tutuyorduk yoksa üstüme şirket fln mı geçiriyorduk belli değildi.. bunun türkü yabancı ev sahibi bilmem nesi yok hepsi heryerde aynı...

17.05.2022

valla üzgünüm ama ev sahibi olarak ben de evimi suriyeliye, afganlıya, işi gücü dengesiz olana vs vermem... mülakat gibi bi işe girişmem ama gelenin tipinden konuşmasından anlıyorsun ne olduğunu artık.. uygun biri gelmedikçe boş dursun daha iyi..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ