Canan Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan ve Soylu’ya Tazminat Davası

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlere katılan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’yla ilgili olarak “Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır” demişti.

Erdoğan'dan Boğaziçi Çıkışı: 'Bu İşin İçinde Öğrenciler Değil, Teröristler Var'

Soylu da tweet atmıştı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Suç duyurusunda bulundu

www.veryansintv.com

Canan Kaftancıoğlu, yaşanan bütün bu gelişmeler üzerine yargı yoluna giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Canan Kaftancıoğlu tarafından İstanbul Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 1.000.001,00 liralık manevi tazminat davası ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 1.000.000,00 liralık manevi tazminat davası ile hem AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında; Hakaret (TCK m.125/1; 125/3/b; 125/4) Görevi Kötüye Kullanma (TCK m. 257/1), Yargı Görevi Yapanı Etkilemeye Teşebbüs (TCK m. 277/2), Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs (TCK m. 288) suçlarını işledikleri için iddianame tanzim edilmesi ve kamu davası açılması hususlarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verildi.'

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'