Can mı Meme mi? Deprem Gibi En Çaresiz Anlarda 'Rezil Olmamak' İçin Kadınlara Dayatılan Sütyen Takma Zorunluluğu

Şaka değil, gerçek...

İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız son günlerde ne yazık ki deprem nedeniyle epey endişeli. Ülkece büyük İstanbul depremine hazır mıyız yoksa değil miyiz tartışmaları sürerken biz başka bir konudan bahsedeceğiz.

İstanbul'da Kent Genelinde Hissedilen Deprem Büyük Panik Yarattı

Bahsedeceğimiz konu birçoğunuza "hadi canım olur mu öyle şey" dedirtebilir ama aslında biz kadınların hiç de yabancı olmadığı bir durum bu.

Toplumsal normlardan kaynaklı bu durumlar doğal afet falan dinlemiyor. Sel, savaş, deprem durumlarında kadınlar genellikle bu normlarla karşılaşıyor ve hatta bu nedenle ölüme bir adım daha yaklaşıyor. Nasıl mı?

İşte böyle. Bu tweet atıldıktan sonra birçok kullanıcı bunun kurgu olduğunu düşündü. Fakat hiç de öyle değil.

Ne yazık ki kadınlar, deprem gibi afet durumlarında canlarından önce "rezil olma" durumundan kaynaklı kılık kıyafetlerine dikkat etmek zorunda kalıyor. Bu bir şekilde dayatılıyor.

Mesela yıllar önce Van'da yaşanan depremde kadınların giyecek kıyafet aradıkları için göçük altında kaldıklarını, öldüklerini biliyor muydunuz? Yani kadınlar, birilerine rezil olmayalım diye canlarından önce bunu düşünmüş, düşünmek zorunda bırakılmış.

Son yaşanan depremlerden sonra istemsiz de olsa sütyensiz, pijamasız depreme yakalanmamak için hazır bir şekilde yattık.

@wandasbitch

İlk önce aklımıza gelmese bile arayan akrabalar ya da ailelerimiz tarafından uyarıldık. Peki bu uyarılar çok mu hayati? Yani çıplak bir şekilde enkaz altından kurtarılsak ya da atlet külot sokağa fırlasak ne olacak?

@homofreud

Bunun kadına ya da çevreye ne gibi bir zararı olabilir ki? Çevremiz "o an" bile bunları kadınlara düşündürebiliyor. Birçoğumuz bunun nasıl bir algı olduğunu anlamakta güçlük çeksek de bu kurala uyuyor ve önemsiyoruz.

@wauimauiwowie

Bunun goygoyunu zaman zaman yapsak da aslında çok ciddiye alınması gerekiyor. Birilerinin algıları ya da kuralları nedeniyle doğal afetlerde en çok zarar gören taraf kadınlar oluyor. Buna bir dur demek lazım. Deprem anında önce can, sütyen değil arkadaşlar!

@mervice759

Siz de bu şekilde uyarıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz, yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
28.09.2019

insan doğduğu ve yaşadığı coğrafyayı seçemiyor maalesef yıl 2019 tartıştığımız meselelere bak

28.09.2019

Altta yatan sebep rezil olmak korkusu değil, olayı küçümsemeyelim. Endişemizin sebebi birlikte aynı ortamda kalmak zorunda olduğumuz erkeklerin tekinsizliği. Van depremi yazılmış. Van depreminden sonra çadır kentlerde kaç kadın tacize edildi?tecavüze uğradı kaç çocuk istismar edildi? Yine erkeklerin çirkinliği kadınların yersiz tripleri gibi gösterilmiş

28.09.2019

Farkındaysanız kadınlara dayatılan bir durumdan bahsettim. Yani kadınlar bir şekilde böyle düşünmek zorunda bırakılıyor. Trip durumuyla alakalı bir durumdan bahsedilmemiş.

Ya sikerim memesini amini götünü. Eğer mesele cansa kadın erkek farketmez insan çırılçıplak da kendini dışarı atabilir ve bunda hiçbir sakınca yoktur!

Pasif Kullanıcı
28.09.2019

bi üstün üstündeki teyze tarzına hayran kaldım.. Dachau'ya atıyorum seni; komuta sende

TÜM YORUMLARI OKU (28)