Can Kaybı Yükseliyor: İran Protestolarından Objektiflere Yansıyan 11 Kare

Geçtiğimiz perşembe günü İran'ın Meşhed kentinde hayat pahalılığını protesto için başlayan ve hükümetin politikalarına tepki gösterilen eylemler ülkenin çok sayıda kentine yayıldı. Altıncı gününe giren protesto gösterilerinde can kaybı 20'yi aştı. Gözaltı sayısının ise 450'yi bulduğu aktarılıyor. Sosyal medyadan protestoların devamı için çağrılar yapılırken, hükümet ise bu mecralara erişimi kısıtlıyor. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'tan dikkat çeken bir mesaj geldi. Trump Twitter hesabından 'İnsan haklarının yanı sıra İran'ın zenginliği de yağmalanıyor. Değişim zamanı geldi' diye yazdı.

Ülkenin dört bir yanından objektiflere yansıyan kareleri derledik...

1.

AA

2.

EPA

3.

Reuters

4.

AA

5.

Reuters

6.

AP

7.

AFP

8.

Reuters

9.

EPA

10.

AFP

11.

AP

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
02.01.2018

"" İran devlet televizyonu gösterilerde 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gözaltı sayısının ise 200'ü aştığı aktarılıyor. Sosyal medyadan protestoların devamı için çağrılar yapılırken, hükümet ise bu mecralara erişimi kısıtlıyor "" TANIDIK GELDİ Mİ?

02.01.2018

arada gezi ve ya bir şey yazdığımı hatırlamıyorum? sen görebiliyor musun? neden BATTI Kİ sana bu tanıdık geldi mi sorusu? neden GOCUNDUN Kİ?

01.01.2018

önün iran dikdatörlüğü, arkan amerikan emperyalizmi.Allah kolaylık versin ne diyeyim

01.01.2018

ABD ve İngiliz ajanları tek tek ortadoğuyu gezerek, Türkiye ile birlik olan kim varsa hepsinde karışıklık çıkartıyorlar., akıllarınca hükümetlere göz dağı veriyorlar. Bizde de gezi olaylarında aynısını yaptılar hatırlayın. İranda sol görüş sayısı Türkiyeden fazladır. İngilizler Osmanlı sonrası işgal ettiği ortadoğuyu komünizmle dizayn ettiği için günü geldiğinde sömürgeye itaat etmeyen hükümetleri yıkmak için yine aynı kozu kullanıyor. Bu uzun süreli düşünülmüş stratejik bir plandır ve çoğu Ortadoğu ülkelerinde tuttu ama Türkiyede tutmadı, çünkü Türkiye'de bağnazlık yok denecek kadar az, insanlar daha modern, sol ise bitme noktasında, çünkü halkın %98 evrime inanmıyor. Bu yüzden komünist eylemler Türkiyede tutmaz. Rusya ve İran ile birlik olmamız İngilizlerin Ortadoğu planını bozdu, kımıldayamıyorlar, bu nedenle oyun peşindeler ama başaramayacaklar. Şuanki iran lideri Ruhani, bağnazlığa karşı modern bir insan. 2 gün önce kadınlara örtü serbetsliği getirdi ve ardından olaylar gelişti. İranın modernleşmesi, dünyaya açılması, hür olması elbette İngilizlerin işine gelmez. Bağnaz olacak ki yıkmak ve suçlamak kolay olsun.

01.01.2018

noldu lan sana

TÜM YORUMLARI OKU (40)