Can Dündar'a 'Casusluk ve Silahlı Terör Örgütüne Yardım'dan 27 Yıl Hapis Cezası

MİT tırları davasında yargılanan gazeteci Can Dündar, 'casusluk' ve 'silahlı terör örgütüne yardım' suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay'ca bozulan Can Dündar'ın yargılandığı davada, karar çıktı.

Mahkeme, Can Dündar'ı “Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etmek' suçundan  18 yıl 9 ay, “FETÖ'ye dahil olmamakla birlikte örgüte yardım' suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdi.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
23.12.2020

yanlışı düzeltelim: üzeri örtülmeye çalışılan, devletin kaçakçılık belgelerini ortaya çıkarttığı için hapis cezası..

23.12.2020

Sen Amerika,rusya,ingiltere,almanya,fransa gibi ülkelerden bahsediyorsun Aaaaa onlarda nedense araçlar durdurulmayıp ,görevliler derdes edilmiyor. satılık gazeteci kimliklerde yabancı ülkelerle iş tutmuyor. yanlışı düzelt bencede.

23.12.2020

FETÖ'ye dahil olmadığı için bu cezayı almış. FETÖ'ye dahil olsa yırttı demek ki. Mümtazer Türköne'nin tahliye edilip Mustafa Armağan hakkında soruşturma bile açılmamasından belli çünkü.

23.12.2020

yine fetö ibaresi geçiyor haberin içinde, daha önce de yazmıştım bir haberde bir olayda akp özellikle fetö'yü kullanıyorsa o haber o olay kesin yalandır iftiradır, hem mit tırlarında hem daha önce ve sonrasında akpnin tayyibin bizzat oğullarının gemicikleri de dahil yıllarca ışid'e hatta zamanında öz kardeşleri fetöyle birlikte ilaç, gıda ve silah yardımı yaptılar. akp'nin tayyibin ne kadar büyük bir suçunu deşifre ederseniz o kadar büyük iftirayla suçlamayla karşılaşırsınız. örnek tayyibin ensar vakfında 45 çocuğa taciz tecavüz olayını ortaya çıkaran gazetecinin başına neler neler geldi... can dündar'ın başına gelenler de aynı. bu ülkede tayyip ve fetö milyonlarca suçu, terör eylemini, cinayeti yolsuzluğu beraber işlerken yıllarca fetöyle mücadele edenlere, gazetelerde tvlerde halka anlatanlara bile fetöcü dedi bu kansızlar.... o yüzden bu sahtekar orijinal vatan haini AK teröristlerden her şey beklenir

TÜM YORUMLARI OKU (7)