Gazeteci Can Dündar, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 Mayıs 2016 tarihinde “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Temyiz edilen dava, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde bozulmuştu. Yargıtay, Can Dündar hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngören “Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan hüküm kurulması gerektiğine karar vermişti. Bunun üzerine Can Dündar yeniden yargılanmaya başlamıştı.
Can Dündar hakkındaki davanın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 9. celsesi görüldü. İzleyiciye kapalı olarak yapılan duruşmada, Can Dündar hakkında “kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yabancı ülkede bulunduğunun anlaşıldığı” gerekçesiyle CMK 247/1. maddesi gereğince kaçak şartlarının oluştuğuna hükmedildi.
Mahkeme, Dündar’ın ikametgah adresine gazete ilanı asılarak, “15 gün içerisinde gelmezse kaçak sayılma kararı verileceği ve CMK’nin 248. maddesi gereğince üzerine kayıtlı taşınır, taşınmaz ve banka mevduat hesapları ile üçüncü kişilerdeki alacak hesaplarına ilişkin el koyma kararı verileceği ihtarının yapılmasına” karar verdi.
teröristlere silah yardımı gönderdiklerini yazıya dökmüştü erdoğan çıkıp bu haberi yapan bedelini ağır ödeyecek demişti. o bakışlar o kin bir insanın ülkesine milletine hayata olan düşmanlığını temsil ediyordu unutmam. şimdi o silahlandırdığı teröristlere karşı ruslarla işbirliği yapıyor:D ilahi adalet dedikleri bu olsa gerek.
Gazeteci dediğin gerçekleri halk ile paylaşır, halkı aydınlatır.Şimdi bu adam gerçekleri paylaşmış, iktidara muhalefet olmuş diye suçlu mudur ? Adamın kaç yıllık alın terine, mirasına el konulması hak mıdır?
Yurt dışına kaçan yaklaşın 100 bin hükümlü var. Bu ülkelerin içinde Gürcistan, Irak, Yunanistan vs. çoğunlukta. Oralardan getirtemediğin adamı, Almanya'dan nasıl getirteceksin? Diplomasi gücümüz zayıf, kimse Türkiye ile iş birliği yapmaz